pioneer5900
Üye
Merhabalar, C# ile seri haberleşme (rs232,rs485,modbus,canbus.. vb. ) programı yapmaya başladım,seri iletişimi anlayabilmek adına pc de sanal bir port açıp oradan okuma yapabileceğim programlar hazırlıyorum. Elimde eski bir pic deneme seti var ve üzerindeki pic ile seri haberleşme yapacak basit bir program yazdım. Amacım Endüstriyel haberleşme sistemleri için scada gibi değil ama öğrenme amaçlı yazılım yapmak. Modbus haberleşmeye başladım ve yakında kullanmaya başlayacağım,ayrıca plc lerin seri portlarından veri okumaya çalışacağım.
Şunu sormak istiyorum,herhangi bir rs232 cihaz ile haberleşmede baudrate ,parity,stop biti gibi değişkenleri bilmediğimi ve bunu sorgulamak istiyorum. Örneğin program bütün baudrate ve diğer yapılandırmaların kombinasyonlarını deneyerek ,bağlandığım cihazın ayarlarını almak istiyorum. (Cihazdan kastım portu olan bir ürün ,şimdilik endüstriyel haberleşme için)
Şunu sormak istiyorum,herhangi bir rs232 cihaz ile haberleşmede baudrate ,parity,stop biti gibi değişkenleri bilmediğimi ve bunu sorgulamak istiyorum. Örneğin program bütün baudrate ve diğer yapılandırmaların kombinasyonlarını deneyerek ,bağlandığım cihazın ayarlarını almak istiyorum. (Cihazdan kastım portu olan bir ürün ,şimdilik endüstriyel haberleşme için)