pc-plc bağlantı

tono

Üye
Katılım
3 Ağu 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar.siemens plc lere bağlanmak için siemensin kendi ürünü olan laptopun pcmcı portuna takılan bir kart varmış.bu kartın adı nedir nerden bulabiliriz.yani usb pc adaptöre gerek kalmadan bağlanmak istiyorum.
başka bir sorumda elimdeki laptopla s7 lere en ucuz ve en basit bağlanabilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
elinizdeki laptopla siemenslere en ucuz pcmcia to rs232 adlı dönüştürücü ile bağlanabilirsiniz.tabi elinizde siemensin MPI(rs232)kablosu varsa
not:daha ucuz olan usb to rs232 dönüştürücüler s7300 e bağlanmıyor.
usb to rs232:30 tl
pcmcia to rs232:60 tl
 
digitus çeviricilerini tavsiye ederim.
 
Bende S-link in RS232 EXPRESSCARD-34MM kodlu PCMIA EXP ten rs232 ye cevirici var cokta memnunum vatan computer larda mevcut bende oradan almıstim.

Fiyatıda 52 tl birsey
 

Forumda molehiya kullanıcısını aratın onun sunduğu USB > to > PLC bağlantı Kabloları var onları kullanabilirsin ben birtane aldım ama daha kullanıp deneme şansım olmadı. Bence bu adar tefarruattan kurtulursun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…