parodigibiym
Üye
dört gözle bekliyorum.@MR_üstad belki yardımcı olur .
Çok zor.@Mr_YAMYAM üstad belki yardımcı olur .
İşte bu laf çok önemli " hayatıma bu alanda yön vermek istiyorum"Hardware design konusunda kafamı iyice bozmuş durumdayıp
Artık bu konuyu her ayrıntısıyla öğrenip hayatıma bu alanda yön vermek istiyorum ama internette araştırdıkça konu derinleşmeye başladı ve ben nereden ansıl başlayacağımı bilemiyorum
Kafam karmakarışık bir hal aldı
Lütfen bana bu konu yardımcı olun
Nasıl başlayacağım? Nasıl ilerleyeceğim? gibi konularda
Şimdiden teşekkür ederim
Evet çok zor olduğunu araştırdıkça farkettim ve şematik devre tasarlamanın başlangıç için çok önemli olduğunu farkettim. Bunu yapabilmem için de önce kompanentleri sonra da kompanentlerin datasheet'ini incelemem gerektiğini öğrendim.Çok zor.
Bahsi geçen harware PC donanımları ise, günümüz teknlojisi donanımlarını tasarlayabilmek çok ciddi mühendislik bilgisi gerektirmektedir.
Örneğin bir donanımın çalışma frekansı 200MHz ise öncelikle öğrenilmesi gerekenler bu frekanstaki iletkenlerin davranış şekilleri ve real özellikleridir.
ÖRNEK:
200MHz frekansta 10cm uzunluğundaki bir iletken aslında iletken değildir. İletkenin diğer ucu ile ilişkili olarak bu iletkenin, ANTEN, KONDANSATÖR, BOBİN gibi davranışları sıklıkla görülmüştür.
Teşekkür ederim.İşte bu laf çok önemli " hayatıma bu alanda yön vermek istiyorum"
Kararından dolayı seni kutlarım, böyle azimli işe başlamak sonuca ulaşmak için çok önemli. Çok zorlukla karşılaşabilirsin ancak vazgeçmemeni tavsiye ederim, sana, kısaca, kendi tecrübemi anlatayım, 1985 yılında P-CAD programı ile tanıştım, o zamanlar DOS işletim sistemi altında çalışıyordu. Bu programı ODTÜ'ye ücretsiz vermişlerdi ayrıca ASELSAN kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam, her neyse, öğrenirken çok zorluk çektim, yavaş yavaş alıştım hatta ORCAD diye bir program vardı (ki hala var) ona geçmek istedim, fakat PCAD in avantajlarını bir daha anlayınca ona yoğunlaştım. Şu an PCAD in son 2006 versiyonu var ancak ben PCAD 2002 kullanıyorum, gerçekten mükemmel Rolls Royce gibi.
Bu konuda bir işe girmek istiyorsan büyük firmaların kullandığı programları öğrenmek en doğrusu yani güçlü programları.
Basit programlar çoğu firma tarafından kullanılmıyor ama kendin bir şeyler yapmak için kullanacaksan daha basit programlarla daha hızlı yol alırsın.
Benim tavsiyem Altium Designer programını kullanman, PCAD ve diğer birçok program zaten onların. Öğrenme aşamasında programın ne kadar desteğini alabileceksin işte bu önemli.
Öncelikle bu programı nasıl elde edeceğin önemli, okullara (okuyan öğrencilere) ücretsiz veriliyor ancak okul e-mailini her seferinde göndermen lazım veya aylık yüksek paralarla program kiralanıyor. Çalışan crack bulabilirsen ne mutlu sana.
Tebrikler, sakın yılma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?