Maalesef ben de aynı sorunlardan şikayetçiyim.Philips smart tv almıştım zamanında 42PFL6097K/12 modeli ambilight özelliği ile seyretmesi çok keyifliydi.Ancak internet özelliği rezaletti.WİFİ bağlantısı ile bir sayfa açmak youtube da gezinmek mümkün olmadı.Ama görüntü ve ses şahaneydi.Bende de olmaz olası 42LM640s var.
Smart tv olarak aldığım tv nin hiçbir smart özelliği kalmadı. Youtube bile açmıyor. Web browseri siteleri açamıyor. Bu tüm özellikler WiFi sine smart özelliğine boşu boşuna para ödemişim.
Gelelim benim bundan bir kaç ay önceki son maceramda dahili uydu alıcısı sürekli tüm kanallarda sinyal yok uyarısı veriyordu. Daireden antene kadar kabloyu test ettim. Lnb önünde 13 - 18 volt kontrol ettim hepsi var. Lnb değiştirdim. Ne yaptım olmadı.
Sonra elimdeki eski uydu cihazı ile sistemi test edeyim dedim baktım tüm kanallar var.
Benim TV nin dahili uydu alıcısı ölmüşşş. Kahrolası LG zaten yazılımdan gol attı ne güncellemesi var ne birşeyi şimdide dahili uydu almayıcısı oldu.
Artık bende hdmi den harici uydu alıcısı ile idare ediyorum. Çünkü yeni tv alacak gücüm yok. Bundan dolayıda alım gücümün bir tv almaya yetmemesine sebeb olanlardan hepsine güzel dileklerimi en içten duygularımla iletmiş olmanın güzel duygularını arz ederim.
Kahrolsun bazı şeyler.
Saygılarımla.
Benim TV ile aynısı imiş. Benim antenler ile sorunum yok aslında. Sorun TV nin uydu kanallarının ayarlanmasının zorluğu.Yamyam hocam bende de LG 42LA660S modeli var .Çanak anten rüzgardan biraz dönse kanallar gidiyor sinyal bulunamadı çıkıyor ekranda.Son zamanlarda yine aynısı oldu.Çanağı ayarlamam gerekecek.
UAA 180 zamanının en popüler VU metre entegresi idi. SONY gibi bazı firmalar da bu entegreyi üst seviye ürünlerinde kullanmışlardı.Konuya turp sıkar gibi araya giriyorum ama...
UAA180 entegresiyle oluşturulmuş bir vu metre şeması. Şemayı görsel olarak nette buldum ve temize çektim. @Mr_YAMYAM ustam, bundan birşey çıkar mı?
Rectifier kısmında sinyal ikiye katlanıyor sanırım. Doğrultulup UAA180 e gidiyor. Şemada ayar kısmı bulunmuyor ne yazık ki. Sanıyorum girişten 1v (0 dB'i 0,775v olarakta baz alabiliriz.) tepe genlikli bir sinyal uygulanıp, 0dB ledinin yanması sağlanıyor. Çalışmasında bir sıkıntı yok, kurup denedim. Yani görünürde çalışıyor gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 107322
UAA entegreler zamanında çok bulunuyordu. Ancak popüler olduğu için de ecik pahalı idi. Günümüzde bulunabilir mi bilmiyorum.@Mr_YAMYAM
UAA180 için iyi bir entegre denilebilir o zaman. Ben sizin UAA180 için yazdıklarınızı az çok hatırlıyorum. Bulunmadığından bahsetmiştiniz. Bende bunlari Vestel/Akai marka üründen çıkarmıştım. Vestel zaman zaman bana hoş kiyaklar yapmıştır. Benim asıl merak ettiğim, rectifier devresinin doğru çalışıp çalışmadığı. Çünkü devrede bir ayar duzenegi yok. Hani sinyali olması gerektiği gostermiyorsa, pek işe yaramaz.
Bir de: Sharp firmasına ait İR 2431 (log.), İR 2432 (vu scale) ve İR 2433 (lineer) ürünleri olduğunu öğrendim. Bulunabilen ürünlerse, ise yarabilir diye dusunuyorum. Bu parçalar kurulu devre olarak Türkiye de satılmış (hobi kitleri). Bende elektor dergilerini karıştırırken görmüştüm.
Burada bir ölçüm yapılacaksa şunlar esastır.Şimdi ben, AC sinyali 1v olarak sınırlandırsam. 180k dirence seri olarak girsem ve sadece 0dB ledini yaksam, olumlu bir sonuç aldım diyebilir miyim?
KÖTEK.Şimdi gelelim 1v AC test sinyali için bulduğum radikal yönteme; Tıpkı şemada da görüldüğü gibi, Bildiğiniz AC Şebeke voltajı, çok turlu bir trimpot ile 1v gerilime set edildi ve üstteki şemada "İN" yazan yere irtibatladırıldı. Ve led göstergedeki 9. ledi yakmayı başardık. Devremizin giriş kısmı sadece negatif sinyale tepki veriyor. Bende "bu ac gerilim, pozitif ve negatifi içeriyor zaten. Tek kötü tarafı, 50Hz olması." diye düşündüm. Aslında 1KHz test sinyali kullanılıyor ama, 1v 1khz benim kullandığım AVO metrenin ölçebileceği bir değer değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?