PC'ler ve teknolojik sohbetler.

Önemli olan düşük ses seviyelerinde gondansatörlerin ötmesidir.
Ampli çıkış gerilimi 5V a ayarlı ise ve bu gerilimde çok az dahi olsa gondansatörler ötüyorsa çöpürdektir.
Çünkü 5V çıkış geriliminde 5W lık bir güç demektir ki hiçbir amplide bu güçte bozulma olmamalıdır.
Ama ampli volume seviyesini çıkış gücünü aşacak şekilde açıyorsan (Volum potunun nerde durduğu önemli değildir 4 te bile bozulma olabilir) ampli çıkışın kırpılıyor demektir ki öncelikle ampliyi suçlamalıyız.
Bir ikinci husus ise ampliye gönderdiğin ses ler nereden geliyor.
YUU TUB gibi bir yerden gönderiyorsan ve kayıt kırpılmış ise bu testte de gabahati önce başka yerlerde aramalıyız.
Hoş bir gondansatörün hiçbir koşulda ötmemesi gerekmektedir. Bu konu ciddi bir meseledir ve üzerinde durulması gerekmektedir.
Geçen gondansatör fotoğraflarını senin için çekmiştim.
Esasen elimde fazla gondansatörüm varsa sana göndereyim diye. Ama 10uF tan sadece bir tane kalmış ne yazık ki. Mavi 1uF olanlar ise senin tweeter'a uymayabilir.

5V için hem sabit sinyal ile hem de müzik çalarken iki amplide de deneme yapacağım.
Elimde bulunan uygun bass hoparlörünü bass çıkışına bağlayıp diğer iki çıkışa da direnç bağlayıp deneyeceğim bakalım.

Çok teşekkür ederim abi ben bi tekrar test edeyim, sonrasında duruma göre bakabiliriz. İkinci planda Ali'den alabileceğimiz kart daha vardı, ötmeler devam ederse onu alacağım sanırım.

Haa demeyi unuttum müzikleri Spotify'dan açmıştım.
Evet maalesef.

Bu arada bende bundan da var Sadece bass katı ama. İçinde 5 tane falan TDA2030 vardı sanırım. Arızasını halletmiştim şimdi köşede duruyor öylece

Elimde bulunan uygun bass hoparlörünü bass çıkışına bağlayıp diğer iki çıkışa da direnç bağlayıp deneyeceğim bakalım.
En küçük bir cızlama dahi duyulmamalıdır 5V ta duyuluyorsa gondansatörler çöpürdektir.
Hatta duyma seviyesinin altında bile (-60db SPL) ses çıkartıyorsa bile çöptür.

PC den sinyal verdiğinde bazı gondansatörler ötmeyebilir. Bu bir gösterge değildir, ancak frekans değiştikçe bazı gondansatörler öterse de durum ve vaziyet KEL'dir.
Haa demeyi unuttum müzikleri Spotify'dan açmıştım.
GED ULA
Sanki çok galite yayın yapıyorlar da.
En doğru teknik PC den ve adobe audition da seviyesi -3db yi geçmeyen eserler olmalıdır.
0db gibi veya daha fazla ses seviyesi varsa adobe deki o sesler de çöpürdektir.
Sana göndermiş olduğum bazı plak gayıtlarını kıyaslayabilirsin.

Tam modeli şu olması lazım: Sunny N51-ED.
Belki sonra işe yarar diye tutuyorum.
Bana gönderdiğin kayıtları hiç denemedim. Onları da deneyeyim.

Spotify kullanmak artık mecbur gibi bişey maalesef. Alışkanlıklar vs. Yüksek ses yayını yaptığını iddia aeden Tidal var ama hiç denemedim. Kabini bi toplayabilirsem onları da deneyeceğim

Spotify o kadar kötü değil ayarından yüksek kalite seç.
Üle şavalak şaban
Olsa olsa bu dediğin ganalda kaç kb/sn lik veri akışı vardır ki.
@Yunusgr e göndermiş olduğum müzükler PCM yani WAV formatı ve 1411kb/sn kısacası CD formatında idi.
Hatta o yıllarda 88.2 kHz ile örnekleme yapıyordum plak kayıtlarımı.
Bu da 2822kb/sn veri akışı demektir ki, bu veri akışının internetteki band genişliği 40-50Mb/sn demektir.
Gaç kişide bu kadar hızlı internet var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…