Onursal hocam birşey dikkatimi çekti aşağıdaki resimde modulde kapasitör yerleri var ama boş görünüyorlar.
Devreyi yaparken piyasada bulunabilir değerler doğrultusunda PCB yapılmıştı.
Mavi renkli gümüş kondansatörlere parelel olması gereken kondansatörler mavi renkli kondansatörün uygun değerde temin edilebilmesi ile diğerlerine gerek duyulmadı
Yani kullanılması gereken değer 2.2uF ise bu değerde bulabilmek o yıllarda zor olduğu için iki tane 1uF için yer ayrılmıştı.
Entegrenin yanındaki kondansatörler ise dekuplaj amaçlı idi.
Sarı renkli thomson kondansatörlerle parelel olduğu için, bu kondansatörleri kullandığımızda PCB deki birkaç cm lik GND hattı az da olsa gürültü üretiyordu. NEUTRIK analizi ile görülünce o kondansatörler iptal edildi.
Böylece bu devre için 2 adet 1uF thomson kondansatör yeterli oldu.
NOT:
Alttaki devre ile sendeki devre birbiri ile aynıdır.
Farklar şunlardır.
Senin devrede iki adet tekli opamp kullanılmış bu devrede ise tek kılıflı dual opamp kullanılmıştır.
Senin pottaki devre bu devre ile birleştirilip tek kart haline getirilmiştir. Yani senin pre ampli ile potun olduğu devre birleştirilmiştir.
Senin loudness devren 5 uçlu potlarla çalışabilecek şekilde ama iki ayrı DSL uygulaması ile çalışabilir olmasına karşın, 5 uçlu potların artık bulunamamasından dolayı son devrede daha basit olan fizyolojik loudness (LM1875 amplideki) eklenmiştir.
Senin devrede kazanç kalibrasyonları direk girişten yapılmakla beraber bu devrede doğrudan opamp kazancı değiştirilmektedir. Bu da devreye daha hassas bir kalibrasyon olanağı sunsa da risk faktörü daha yüksektir.
Çünkü opampın kazancı aşırı artırılırsa doğrudan çıkış entegresini yakabilmektedir.