R15 sonucu da bu şekilde. Burada da herhangi bir drop olmadı.
Ekli dosyayı görüntüle 91381Ekli dosyayı görüntüle 91382
Değerlere bakılırsa bu test bilgisayarı hiç zorlamıyor. Kullanımlar çok düşük. Drop bu yüzden oluşmuyor olabilir mi?
Ekli dosyayı görüntüle 91383
After Effects bu kurduğumuz
Ekran kartı sürücüsünde uyarı veriyor.
Ekli dosyayı görüntüle 91395
İşletim sistemi tanılanmadığı için test sonuçları da güvenilmez olacaktır.
Burada yapılan test, senin sistemin daha iyi ama bilinmedik bir sistem olduğunu ifade ediyor.
Cine R15 döneminde Win8 üstü kullanılmadığı için R15 işletim sistemini Win8 olarak algılıyor.
Tabii ki başka bir unsur daha var.
Senin donanımların eski olduğu için kimbilir belki de Win10 kurulumda Win8 komutları ile kurulmuş olabilir. Çünkü Win8 ile win10 işletim sistemleri arasında bir çok komut farklılıkları vardır.
İşte bu sebepledir ki ben genellikle söylerim ki PC nin desteklediği işletim sistemi önemlidir.
Tabii ki sormayı da unuttum. Senin anakart ve ekran kartının sürücüleri hangi işletim sistemleri için yapılmıştır. Eğer bu sürücüler Win8 için yapılmış iseler kurulum doğru ama işletim sistemi yanlış diyebiliriz.
Bu durumda yapılacak şeyler.
Önce ekran kartının win10 için yayınlanmış sürücüsünü bulmalıyız.
Önceki mesajlarımda WHQL win10 destekli örnek bir sürücü linki vermiştim.
Eğer ekran kartı sürücümüz win8 için ise yeni sürücüyü kurmadan önce bu sürücüyü tamamen kaldırmalıyız. Daha sonra uygun sürücü sıfırdan yüklenilmelidir.
@taydin nın testlerinde dikkatimi çeken tek şey, kendisinden 2 nesil daha üstün olan İ7 4850HQ işlemcisinden daha iyi netice almış olmasıdır.
Acaba neden? Bir hile hurda mı var acaba
Yoh yoh. Herşey son derece normal. İ74850HQ işlemcisi dizüstü PC'ler için üretilmiş bir işlemci olup, 6MB CACHE belleğe sahiptir. İ72600 ise 8MB CACHE lidir. Ayrıca işlemci hızları da ele alındığında aradaki fark dahi görülmektedir.
Peki kıyaslamamızın anlamı nedir?
İ72600 95W TDP güç harcayan bir işlemcidir. Ama İ74850 47W güç harcayan bir işlemcidir.
Her iki işlemciyi aynı kefeye koyacak olursak benim tercihim elbette i74850HQ tarafında olacaktır.
Yapılan testlerde benim tek kriterim şunlardır.
Bir işlemci tek çekirdek ile ne oranda render kabiliyeti sunmaktadır.
Örneğin İ72600 tek çekirdek ile 4 katı render kabiliyeti sunuyorsa benim CORE2 DUO E8300 ün tüm çekirdeklerinden 2.5 katı kadar render kabiliyeti var demektir.
Bu da bir işlemcide aranılan en önemli özelliktir.
İşte işlemci tercihleri yapılırken tek çekirdek render kabiliyeti ve toplam çekirdekler için ödenecek bütçe söz konusudur. Eğer İ7 den tek çekirdek için 4 katı render alabiliyorsak ve 4 çekirdeği için takribi 16 katı render gücü alabiliyorsak, 16 çekirdekli ve 16 katı render kabiliyetine sahip bir işlemciye ödenecek para boşuna masraf demetir.
Keza 16 çekirdekli bir işlemci 32 katı render kabiliyeti sunuyorsa ve 2 katı pahalı ise ben bu işlemciyi almaz, yerine bir İ7 daha alır çift işlemcili anakart kullanarak RAM band genişliğimi 2 ye katlardım
NOT:
Tek çekirdekte en hızlı işlemcinin yarısı. Allah bereket versin, 10 senelik bilgisayar için fena değil
10 yıllık işlemci yeni yetme işlemciden 2 katı az render kabiliyeti sunuyorsa bu son derece normaldir.
Bu durum bize şu gerçeği verir.
10 yıllık donanımla 2-3 katı
Elektrik harcayarak, ve 2 katı bekleyerek işlerimizi yürütebiliyorsak o donanım hala kullanılabilir demektir.