serkan bey test video mu incelediniz benim orada kullandığım peltier ile kickstarter da ki peltier aynı.Adam tek peltier ile çalıştırmış ama ucuna süper kapasitör bağlamış.Ben 2 tane daha peltier sipariş ettim yarın elimde olucaklar.Hemen seri bağlayıp videosunu çekicem birde o videodan yorumunuzu alayım.Süper kapasitör işi hep kafamı karıştırıyor açıkçası.Kickstarter sitesinde gordugumuz devreyi incelersek,
Yuk olarak bir adet led var. ortalama bir led 3.2 volt 20 ma civarindadir.
Saniyorum orada kullanilan peltier normal peltier degil. kendi icinde daha dusuk akimda calisan birden fazla seri peltierden olusan bir peltier. boyle olunca parmak sicakligi ile bile voltaj elde edilebilen sistem yapilmis. cikista kondansator ve step up converter ile de led yakilabiliyor.
Sizin icin led yakmak yeterse eger,
Joule thief devrelerini arastirin. 1 yada 1.5 volt ile bile 3.2 voltluk led yakiliyor. isinizi gorebilir.
serkan bey bu benim test videom---------https://www.youtube.com/watch?v=bAIGLFk2vU4Kickstarterdeki peltier ile sizin elinizdeki ayni degil diye biliyorum. her teg ayni degildir.
Ancak orada kullan8lan step up converter ozel olabilir.
Ben.pc ye gecince su kickstarter de ki videoyu bir daha inceleyeyim. vidwoda ve sitede kullanilan.peltier ile ilgili detay verdigini gormedim. o yuzden bir daha inceleyecegim.
Yardiminiz icin gercektn cok tesekkr ederim sizlerin sayesinde yaparim ben bu projeyi ! bugün TEG lerim geliyor seri bağlayip tekrar video cekeyim tekrar konu acayim tekrar yorumlarinizi alacagmAşağıdaki animasyonda sadece bir led yakıyor. Yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi eğer sadece led yakacaksanız bir adet joule thief devresi kurup led rahatlıkla yakabilirsiniz düşüncesindeyim.
Benimde elimde TEG değil ama TEC model peltier var. Oda bir miktar voltaj üretecektir. Vakit bulduğumda bende bunun gibi bir uygulama yapmayı düşünüyorum.
Aşağıdaki devre joule thief adıyla geçer. Buda bir step up converter devresidir. Böyle bir devre kurup kullanabilirsiniz.
Şu sitede 0.5 voltta bile led yakabildiğini anlatıyor. http://www.instructables.com/id/Make-a-Joule-Thief/
Sanırım sorununuzu bu şekilde çözebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?