röleli on off calısan bir sistem yerine potla sıcaklık set edebileceğiniz istediğiniz sıcaklıgı potla ayarlayabileceğiniz pwm kontrollü bir sistem hem öğretici hemde kullanışlı olacaktır.Bencede Pic ile güzel olabilir ama bu proje için hocamız sadece 10 gün süre verdi ve henüz mikroişlemciler dersini hiç almadığımız için Pic hiç bilmediğim bir konu o yüzden kullanmak istemedim. Şuan LM35 den çıkan gerilimi nasıl peltieri tetiklemek için kullanıcağım konusunda kafam karışık 100 watt peltieri çalıştırmak 8A akıma ihtiyac var transistörden 8A çıkış almak için hangi model transistör kullanmalıyım kullanacağım transistörün base akımı minimum kaç olmalı çıkıştan 8A alabilmek için ?
Merhaba foruma yeni üyeyim elektrik mühendisliği öğrencisiyim henüz güç elektroniği dersi almadım güç elektroniği elemanları hakkında o yüzden çok bilgi sahibi değilim biraz konuları inceledim o yüzden bilgilerim kısıtlı. Yapmak istediğim şey ısıya bağlı değişken gerilim veren bir sensör kullanarak peltierin çalışmasını kontrol etmek. Kullanacağım peltier 100 watt gücünde olmalı ortamın ısısı düşünce peltieri çalıştırması gerekiyor. Aklımdaki fikir sensörden gelen akımı transistörün base ucuna vererek collectorden peltieri beslemek.Bu fikir doğru mu bunu pratikte yapabilir miyim yapabilirsem ne tür transistör direnc vs elemanlar kullanmam gerekir eğer yanlışşsada doğrusu nasıl yapılır bilgilendirirseniz sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?