Perendev Motoru


olmuyor demek yanlış bence , sorun hatalarımızı düzeltemememiz. ben hatalı olduğumu bile bile çalışmayacağını bildiğim halde denedim . haliylede mıknatıs boyları kısa olduğu , ve etrafına akı çizgilerini düzleştirecek bi kaplama yapmadığım için çalışmadı. ama umidimi yitirmedim çalışacağıına inanıyorum. çünkü bunu yapan sadece mike baraddy değil amerikalı dr. marshall da yaptı. kendin söylüyorsun patent işi kolay değil 10000 $ diye sence çalışmayan ürüne patent ve marka verirlermi ??? üstelik bu kadar değirli birşeye

bir ikinci olarak sunu söylemek istiyorum. şuan kendi magnet motorum üstünde çalışıyorum hiç enerji harcaman elektrik üretecek demişsiniz bu kesinlikle yanlış bir terim çünkü fizik ve dünya kurallarına aykırı. iş = kuvvet x yol dur, günlük hayattan örnek verecek olursak para koymadan bir iş kurup para kazanamssın. yani senin alet bir güç harcamadan ilk hareket vermeden asla ve asla çalışmaz. şayet çalıştırırsan fizik kitaplarında büyük değişikliklere sebep olacaksınız.. lütfen bol keseden sallamayalım, bende torna ustası değilim ama makine teknikeriyim, işimi görecek kadar kullanabiliyorum


sizde haklısınız.. ama emin olun siteye uğramamak gibi bir lüksüm yok. çünkü çalışmaz etmez boşa emek bilmem ne diyen arkadaşlarımıza çalışacağını ispat etmeyi herşeyden çok istiyorum. sonuçları ve gelişmeleri ilk olarak bildirgeç te ( çünkü orda çalışmaz diyen bi çok kişi var ) ve sonrada burda paylaşacağım, ve çalışıp çalışmadığını sizlere söylemek en büyük görevim. çünkü emin olun gerçekten kusursuz yapmaya çalışıyorum , kusursuz yaptığım halde çalışmazsa o zaman inanırım çalışmayacağına.. ve belki ozaman sizlerde boşuna masraf yapmamış olursunuz. inanın şuan 250 tl değerindeki mıknatıslarımı çöpe atıp 75 mm boyunda mıknatıs sipariş edeceğim tabiki bulabilrsem şimdilik bulamadım iki gündür arıyorum.

dün bakır sipariş ettim bugünde grafit karbon manşon sipariş edeceğim istanbulda üreten birkaç firma var..ilk olarak bu malzemelerle mevcut sistemi çalıştırmaya çalışacağım şayet çalışmassa , 400 mm çapında bir silindirde 75 mm lik mıknatıslarla çalıştırmayı deneyeceğim.

sizlerede inanmanızı tavsiye ederim , bu alet çalışıyor, ve ilk olarak 1980 yılında bulundu. ama tabiki o zamanlarki mıknatıslar neodmyum lar kadar iyi olmadığı için işe yaramadı.

ümidimizi yitirmememiz gerek , ve olumsuz söyletilere kulak asmayın. sizlerden (yani bu konuyla gerçekten ilgilenen arkadaşlar için diyorum ) bizmut bulabilirseniz yada temin edebilecek birini tanıyorsanız beni haberdar ederseniz sevinirim. çünkü en iyi performans bizmutla alınıyor. eğer sipariş ettğim bakırlar işe yaramassa bizmut aramaya başlıcaz

bişeyi eklemeyi unutmuşum , sayın sdr X sizler çalışmayacağını sanabilirsiniz. ama ben çalışacağına inanıyorum , çünkü bir ev ödevi yada bitirme tezi gibi yada bir deneye hazırlanır gibi hazırlanmadım ben bu işe, bu konuda oldukça donanımlı olduğuma inanıyorum yani bir ustanın karalama kağıdına karaladığı bişeylerle değil bilimsel verilere dayandırmaya çalışıyorum teorimi. eğer 30 mm iç çapında ve 20 mm yüksekliğinde bizmut manşon bulabilirsem hali hazırdaki sistemimin bile çalışacağına inanıyorum... er yada geç o rotor dönecek .... hepinize iyi günler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
evet bugun yaptigim calismada sonuc alamadim.cunku zincir dislisi agirlik veriyor sanirim gelecek hafta calismalarima devam edecegim.sizlere kisaca calismami sundum.ama uzerinde calismalarim var henuz bitmedi tamamen bittigi zaman butun videolari yayinlarim.gorusmek uzere.
 
Bu tür devirdaim makineleri ile çok değerli vakitlerinizi boşa harcamak yerine biraz fizik ve matematik öğrenip daha faydalı işler yapmanız dileği ile...
 
Bu tür devirdaim makineleri ile çok değerli vakitlerinizi boşa harcamak yerine biraz fizik ve matematik öğrenip daha faydalı işler yapmanız dileği ile...

hiçbir şey denemeyen şimdiki halinin en iyi hal olduğunu zanneden değişikliklere kapalı bir beyinden farklı bir öneri çıkamazdı zaten


Harddisklerin içinde Okuma yazma kafasını hareket ettiren mıknatıslı bir bölüm var. Bu bülümde kullanılan metaller özel bir alaşım. mıknatıs bu metale yapışıyor ama metalin arka yüzeyinde çekim etkisi yok. belki işinizi görebilecek bir özelliktedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hiçbir şey denemeyen şimdiki halinin en iyi hal olduğunu zanneden değişikliklere kapalı bir beyinden farklı bir öneri çıkamazdı zaten

Hiç tanımadığınız birisi için büyük laflar...

Biraz temel fizik, matematik öğrenip üniversite hocalarının kapısını her ay aşındırmayın.
 
arkadaslar, fizik ve matematik bilgimiz var.ama bu teoride uygulaniyor.pratikte hesap islemi tam sonuc vermez.NE52 miknatislariyla bu deneyi gerceklestirebilirsiniz.ama dikkatli olun NE52 miknatislari cok gucludur, Elektronik cihaz bulundurmayin etrafinda, bozulur.iki miknatis birbirini cektiginde kirilirsa etrafa dagilir gozunuze dikkat edin.
evet ben yaptim ama suan sorunlarim var uzerine olmuyorum, birazdaha zaman verin.kendimi toplamam gerek, maneviyeten.asagida link veriyorum bunlara bakarak yorum yapip kendinize yonlendirebilirsiniz.
google patent e girerek magnet motor yazin ,belkide5000yakin patent gorursunuz,bunlarin cogu denenmemis.sadece dusunce olarak patent alinmis.vaktiniz olursa bir bakin.






bu kisinin 20ye yakin videosu var izleyiniz.
 
Bu tür devirdaim makineleri ile çok değerli vakitlerinizi boşa harcamak yerine biraz fizik ve matematik öğrenip daha faydalı işler yapmanız dileği ile...

aslında bu olmayacak bir makine değil. sonuçta yoktan enerji var edilmiyor. buradaki sorun manyetik alanı yönlendirememek. bunu başarabilmek için ya manyetik alanı geçirmeyen bir malzeme bulmak yada mıknatısları mekanik bir düzenle açılarını değiştirmek. sabit mıknatısların ömürleri sınırlı belki fazla bir güç elde edilemeyecek ama uğraşmakta fayda var gibi görünüyor.
 
Sn mckayrak

'...sonuçta yoktan enerji var edilmiyor.' cümlesini biraz açar mısınız? Motoru döndüren enerji nerden geliyor?

Bu tür çalışmalarda sonuçlar hep çarpıtılarak sunulur. Motor milinden enerji alındığını gösterebilen yok şimdiye kadar. Zaten olsa dünyanın enerji sorunu olmazdı şu an. Sadece ilk anda motoru döndürmek için enerji verilir ve motor boşta çalıştırılarak döndüğü gösterilir videolarda. Ama milden ciddi bir şekilde güç üretildiğine dair hiç bir emare yok. Sistemdeki kayıplar nedeni ile de bu hareket bir süre sonra durur.

Örneğin izlediğim bir videoda stator 180 derecelik iki parça şeklinde ve bu parçalar rotor üzerine kapatılarak milin döndüğü gösteriliyor. Mıknatısı diğer bir mıknatısa yaklaşıtırırken yol boyunce bir kuvvet uygulanır. Dolayısı ile o motoru döndüren kuvvet de işte burada sisteme verilen enerjidir. Bunlar tamamen izleyicileri etkilemek için yapılmış, illüzyon hareketler.

Bizim milletimiz böyle şeylere atlamayı, kısa yoldan köşeyi dönmeyi çok sevdiği için bu konulara büyük bir ciddiyetle yaklaşır. Halbuki hayatında hiç merak edip bir bilimsel makale okumamıştır. Deneme yanılma yöntemi ile icad yapabileceğini zanneder. Hatta bu konuda yıllarını verir ama yıllar geçse de hiç ilerlenememiştir nedense!

Önce bilgi, sonra fikir sahibi olalım. Ciddi bir iş yapmak istiyorsak da önce işin arkaplanına hakim olup ondan sonra tasarım aşamasına geçelim. Yoksa öyle sadece deneme yanılma yöntemlerine dayalı olarak tasarım yapılmaz.

Saygılar...
 
Merhaba Arkadaşlar.

Bazı arkadaşlar manyetik alanı nasıl keserim hangi element manyatik alan çizgilerini keser yada saptırır diye sormuş.Bir katkım olacaksa "saf paslanmaz çelik mıklatısın çekme yada itme kuvvetini ortadan kaldırır" tecrübeyle sabit deneyin görün.

Bu işe merak saranlar bu yazıyı okumalarını tavsiye ederim
Saygılarımla.
 

Ekli dosyalar

  • devridaim.pdf
    409.2 KB · Görüntüleme: 1
motoru döndüren enerji manyetik alanlardan geliyor. sizin de dediğiniz gibi mıknatıslar birbirini itiyor. buradaki sorun, mıknatısların çift kutuplu olmasından kaynaklanıyor. çekme kuvveti hareketi yavaşlatıyor sonunda duruyor. bu sorun halledilebilirse sistem çalışır. belki ancak sürtünme kuvvetlerini yenebilir. ama başlangıç için iyi bir sonuçtur.
deneme yanılma olayına gelince, bu konuyu fazla hafife almamak gerekir diye düşünüyorum. günümüz teknolojisine bu şekilde gelindi ve bu teknolojiye rağmen sonuçta denemeler yine yapılır, hatalar görülür ve düzeltme yoluna gidilir. elbetteki hesaplama gerekir, ancak önce çözüm geliştirmek gerekir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…