Merhaba ustalarım kolay gelsin.
Peruya 10 adet 2,2 kw dozajlama asenkron motorlu 3 faz kontaktör ile çalısan bir makine imalatı yapıyoruz .
Oradaki gerilim değerine baktığımda 220v 60hz olarak araştırdım.
Pano girişine 25 kw lık 220v dan 400 v yükseltebileceğim bir trafo düşünüyorum ama frekans 60 hz olduğu için yüksek amper çeker mi emin olamadım. Bu konudaki önerilerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.
Tersi olsa olmaz diyebiliriz ancak 50Hz e göre hesaplanmış trafo 60Hz de olur hatta biraz (60/50) oranı kadar büyük gelir.
60Hz e göre sardırabilirsiniz.
(Motorları ayrıca düşünmeniz gerekir)
Tersi olsa olmaz diyebiliriz ancak 50Hz e göre hesaplanmış trafo 60Hz de olur hatta biraz (80/50) oranı kadar büyük gelir.
60Hz e göre sardırabilirsiniz.
(Motorları ayrıca düşünmeniz gerekir)
Kullandığınız motoru bir invertere bağlayın 60 hz de çalıştırin çıkabilecek sorun görebilirsin bu şekil de .
Az çok demeyelim ihracat a çalışalım tebrikler.
Kullandığınız motoru bir invertere bağlayın 60 hz de çalıştırin çıkabilecek sorun görebilirsin bu şekil de .
Az çok demeyelim ihracat a çalışalım tebrikler.
Evet benim paylaştığım görseldeki motorda 460 v 60 hz de 3.7 amper yazıyor. Ben ise 400 v kontaktör ile çalıştıracağım. Ondan dolayı 400 v 60 hz gibi bir durumla karşılaşacağım bu durumda yüksek amper çekermi emin olamıyorum.
Maliyet olarak sürücü kullanabileceğim bir proje değil o yüzden kontaktör kullanmalıyım
Evet benim paylaştığım görseldeki motorda 460 v 60 hz de 3.7 amper yazıyor. Ben ise 400 v kontaktör ile çalıştıracağım. Ondan dolayı 400 v 60 hz gibi bir durumla karşılaşacağım bu durumda yüksek amper çekermi emin olamıyorum.
Mantiken 50 Hz transformator 60 Hz sebekede bosta daha az akim cekecektir. Ote yandan saclardaki kayiplar acisindan bakarsak transformator daha cok isinacaktir.
Motorlariniz 60 Hz de 50Hz'e kiyasla daha hizli donecektir. Dozajlama motor devirlerinden etkilenecekse bu bir sorun olabilir.