pet şişe vs.. sıvı seviye

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar yapacağım öğrenci projesi için sıvı dolum tesisi yapacağım pet şişe veya gazoz şişesi...vs.. doldurmayı düşünüyorum kapasitif senör vardı kafamda ancak sonradan farkettim kapasitif sensör bu dışarıdaki şişeyide algılayacak böyle bir sistem için nasıl sensör kullanmalıyım zamanla dolum yap diyenler olabilir düşündüm ancak olumlu yanıt almadı hocadan sensör kulanılacak.
 
Ultrason, Ir aklıma ilk gelenler diğer mekanik konuları hallettin mi şişeler arası mesafe, şişenin tam dolum noktasında durabilmesi, yumuşak dur-kalk vb.? Sana abi dost tavsiyesi yutubtan ketçap, bira, sıvı dolum teknikleri vidyolarını izle, nasıl yapılır isminde diskavride program vardı onu arat
 

Merhaba ;

Daha öncede bu konu hakkında bir müşterim geldi o salça doldurcaktı ,Kavanoz yada pet şişe görmemiz lazımdı bir ürün önerdim oldu leuze marka alman markası...Aşğaıdaki mail adresinden ulaşabilirsn...
huseyin@technograt.com
 
Dediğim gibi hız kontrol vs.. bitti şişelerin tam istenilen noktalarda durmasını falan ayarladıktan sonra, iş şişe dolum işlemi önceki işlemleri sağlıklı bir şekilde bitireyim önce.Teşekkürler
 
İlgin için teşekkürler ancak benim sistem aksine kavanoz şişe vs.. algılamayacak içindeki sıvıyı algılayacak
 
Selamun Aleyküm
Meselenin birçok çözümü olabilir acizane birkaç fikir verelim.
Ağırlık ölçümü, sıvı en üst seviyesinden tam yansıma ile istenilen seviyede gerekli sensöre ışığın düşmesini sağlayan sistem ve ya istenilen seviyede araya sıvının girmesi ile ışın çıkışındaki paralel kayma düşünülebilir, dolum ağızlığı ile şişeye girip temas ile algılama ve daha birçok değişik düşünce olabilir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...icilar/68375-hassas-sivi-seviye-algilama.html gibi forumda da incelenebilir konular olabilir.
Bahsettiğimiz ışık yöntemlerinde ışık tabandan gelip seviyenin yerine göre kırılma ile uygun seviyede iken sensöre düşebilir, tabandan ve ya yandan tam yansımaya uygun gelip uygun seviyede sensöre düşebilir, sadece araya sıvının girmesiyle oluşan paralel kayma da düşünülebilir. Işığın sensöre uygun seviyede düşerek algılanmasının dışında zaten sensöre düşer vaziyetteki ışığın araya sıvının girmesiyle paralel kayma ve ya kırılma ve ya tam yansıma durumlarından seçilip geometrik olarak oluşturulmuş olan yöntem ile sensörden uzaklaşabilir ve sensörün ışığı algılamadığı durum seviye için sinyal kabul edilebilir.
Bahsettiğimiz gibi daha birçok yöntem mevzuolabilir;
Başarılar.
 
Merhaba balluff un seminueri için gelen arkadaş şişe içindeki su, kutu içindeki çisim gibi bir çok uygulama için sensörleri olduğundan bahsetmişti.. Fabrika kullanılmadığı için çok üzerinde durmadık bu marka ile ilgili araştırma yapabilirsin..

Örnek http://megateknik.com/a6.htm
 
Merhabalar,
Su Piyasında bu tarz dolum işlemleri genelde Flowmetrelerle yapılıyor. krohne BATCHFLUX_5500C manyetik flowmetreyi incelemenizi tavsiye ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…