Merhaba arkadaşlar pic ile röle kontrolü yapmaya çalışıyorum optokuplör olsun gerek transistör olsun röle kontrol için denedim fakat bi sonuç alamadım devre şeması ekte bulunmakta gözümden kaçırdığım bişey mi var yardımcı olabilirmisiniz.
Merhaba arkadaşlar pic ile röle kontrolü yapmaya çalışıyorum optokuplör olsun gerek transistör olsun röle kontrol için denedim fakat bi sonuç alamadım devre şeması ekte bulunmakta gözümden kaçırdığım bişey mi var yardımcı olabilirmisiniz.
merhaba astroman;
röle beslemesini akü yada batarya beslemesiyle yap yada röle tiplerine dikkat et aslında pici bağlamadan da 12 voltundan röle çekmeli eğer yine çekmiyorsa sisteme GND ilave et mutlaka çekmeli isisin hangi versiyonunla çalışıyorsun.butonla röle ilave ettim.
Hocam 12v bataryayı nereye eklediniz bir de bana sadece bir port lazım uğraşmamak adına da A ve B portlarını da çıkış yaparak kullandım bi sorun teşkil eder mi ?
12 volt röle beslemesindedir ve portlar farketmez yazılımıza bağlı ama opto girişine picten artı voltaj gelsin ve opto girişinin 2 nolu led ucunu toprağa bağlayın. kolaygelsin.