Pic 18 serisi sigorta?

themumy_10

Üye
18f4620 ile bir devre yaptim devre calisiyor konsandansator direnc vb. Tum elemanlar tam . devrede bir Lcd Ekran ve ds1302 var baglantilar saglam. Sorun ise saat ayarlama icin yaptigim menuye girince degerler - yada cok farkli gosteriyor ve ayarlaninca saat -1 oluyor. Fakat isisde bir problem yok normal calisiyor.Devrede diger ayarlamalari yapmaya calisinca int olarak belirledigim degiskenler bile - 115 gibi sacma degerler oluyor. Ben kaynaginin muhtemelen sigortalarda oldugunu dusunuyorum. Fakat pek cok ayar deneme ragmen yapamadim . her turlu bilgi,tavsiye fikir verecek arkadaslara tesekkurler simdiden. Not. Devre cizimi yanimda olmadigi icin resim ekleyemiyorum.

örneğin :#FUSES NOWDT, WDT128, XT, NOPROTECT, IESO, NOBROWNOUT, BORV21, NOPUT, NOCPD, NOSTVREN, NODEBUG, NOLVP, NOWRT, NOWRTD, NOEBTR, NOCPB, NOEBTRB, NOWRTC, NOWRTB, NOFCMEN, XINST, NOPBADEN, LPT1OSC, MCLR şeklinde ayarlama yaptığımda saat calışmıyor ama ayarlama menusunden ayarlanamıyor.Eğer PROTECT olarak sigortayı değiştirince saat de çalışmıyor yada saçmalıyor. Harici osilatör kullanıyorum sigortayı da NOIESO olarak değiştirince ekranda sadece kareler var.18f serisine yeni başladım ve bu konfigürasyon olayını çözemedim. Yaptığım çok basit bir hata olabilir kusura bakmayın her türlü bilgi için tekrar teşekkürler.

Değişkenlerini global tanımla. Fuse ayarları ile ilgisi yok.

Ana döngünde yaptığın, fakat ayar menüsüne girdiğinde yapmadığın bazı şeyler vardır, kontrol et.

Interrupt kullanıyor ve menü de iç içe 28 subroutine çağırıyorsan (Lcd 4 tane götürüyor) en diptekinde interrupt gelmesi halinde ana döngüye (programın main blokuna) dönemezsin.

Alt programlarda lcd_init yapman gerekebilir (lcd sürdüğün bacakların yönü değişmiş olabilir).

Besleme yetersizdir, Vcc-GND arasına (4620 nin her iki tarafında) 100 nF kondansatör ekle (eeprom a bir şey yazdırırken 100nF hayat kurtarıyor).

Unsigned ve signed tipler farklı değer alır. unsigned 129, signed -1 gibi.

Hocam cok tesekkurler bilgilarin icin. Kontrol ettim degiskenleri sonucta bir ilk deger verince cozuldu. Yani int i=0; gibi bi tanimlamayla cozuldu. Fakat bu kez soyle bir durum var : cikis aldigim bacakta 100 ohm direnc ve devaminda led var. Ledin ayni noktasindan transistore giden bir hat ile role kapatacak fakat calismiyor. Yani pic cikisi olcumunde 3.2 volt ve direncten sonra olcumde 0.84 v veriyor. Eger 2k ohm direnc kullanirsam 4 v cikis veriyor. Sorun sizce nedir?

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Ben genelde ledleri en dusuk 1.2k direncle surerim. Şema olmadan tam ne deme istediginizi anlayamadim. Pnp-npn darlington baglama ile anahtarlama yapabilirsiniz (hfe degerlerini dusuk secin).

Sent from my GT-N7000 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Picler disari en fazla entegre devre olarak 200 ma akim basabilir (veya cekebilir), bacaklar mustakilen de en fazla 25ma. Bu limitleri gecmeyin.

Sent from my GT-N7000 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Hocam tesekkurler gec oldu biraz kusura bakma duzelttim hatalari transistor baglantilari eksik yapilmis cok sagolasin

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…