Pic ile 6 Tane Sinüs Pwm Nasıl Üretirim?

covras

Üye
Katılım
16 Eki 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
üç fazlı inverter devresindeki igbt anahtarlamalarını yapmak için 6 tane sinüs pwm üretmem lazım. Ama hangi seriyi kullanacağımı ve nasıl üreteceğimi bilmiyorum. Yardımcı olurmusunuz??
 
Üç PWM üretmeniz yeterli. Dışarıda harici bir ivertör entegresi kullanıp bu sinyalleri evirerek diğer üçünü üretebilirsiniz. Bu şekilde bir uygulama görmüştüm.
 
dsPIC kullanarak yapabilirsin arkadaş tez olarak benzer bir ürün geliştiriyor. 8 pwm olduğunu söylemişti diye hatırlıyorum ama modeli şuan bilmiyorum..

@:Bu arada yukarıdaki linke bakarsan 16 PWM li ürün bile var görünüyor.
 
Herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar
 
18f serisi PIC lerde ara var alduğunu biliyorum .. 6 adet mosfet süreceksin aynı sinyalin low kısmıda laızm sana sırf bu iş için yapılmış PIC var motor kontrolü adına her şey var..
PIC18F1330 bu PIC özel olarak pwm sürmekiçin high low çıkışları var.. bu şenin işini görür

yalnız sinüs pwm olayı farklı ayrıca aralarınd afaz farkı olacak .. program olarak seni biraz yoracak...
 
dsPIC le yapmak istersen ki öneririm, yöntem olarak ne kullanacaksın belirtmemişsin ama V/F, FOC gibi kontrol algoritmaları için dsPIClerle yapılmış bol miktarda uygulama örneği var. Hatta beraberinde aktif kompanzasyon bile uygulayabilirsin.

MC serisi dsPIC ler motor kontrol uygulamaları için geliştirilmiş olsa da ben SMPS serisi dsPIClerle daha iyi sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum. Sonuçta 3 faz akımı kontrol etmeniz gerekli.
30f2020-2023, 33f16GS502-504, 64GS706 gibi SMPS işlemciler işinizi fazla fazla görür.

Hatırlatma olarak 7nci bir PWM kanalına ihtiyacınız olabileceğini söyleyeyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…