pic ile pmw kontrol

hlyahkan

Paylaşımcı üye
arkadaşlar şöyle bir program arıyorum

a1 girişi 1 olduğunda motor %100
a2 girişi 1 olduğunda motor %90
a3 girişi 1 olduğunda motor %80
a4 girişi 1 olduğunda motor %65
a5 girişi 1 olduğunda motor %50
a6 girişi 1 olduğunda motor %35
a7 girişi 1 olduğunda motor %20

tüm girişler 1 veya 0 olduğunda ise %100 çalışacak

mesela a1 a2 ikisi birlikte 1 olursa %95 çalışacak yani 2 giriş 1 olursa onun ikisinin ortası ayarı güçte çalışacak
a1 a2 1olur a2 a3 1 olur ama a1 ile a3ün birlikte 1 olması ihtimali yok yani yanyana olan girişler 1 olabilir ancak

en fazla 2 giriş 1 olma ihtimali var

çok zor bi program gibi görünüyor ama bu işin profesörleri burada

teşekkür ederim kolay gelsin

hangi motor?

dc
ac
step
servo
spendle
induction

hangisi kaç volt kaç amper kaç watt. bu bilgileri verirsen devre şeması ve program alırsın.

bir firmaya zamanında çizmiştim. vip toplantı salonlarında monitorlerin masadan yavaşça çıkmasını ve toplantı sonunda tekrar yuvalarına yavaşça girmesini sağlıyor bu kart. normalde ethernetten bağlantılı fakat sen ethernet modulu takmasanda olur. 4 adet motoru ayrı ayrı sürebiliyor her motor bağımsız çalışabilliyor. çift yönlü dönüş var. pwm ile hız kontrolü aynı zamanda aşırı yük tresholdu itenilen değere bellirlenip akım ölçüüyor ve herhangi bir zorlamada motor stop edilebilliyor. donanım olarak tek bir l298 kullanssan olur. içerisinde 2 adet h bridge var. eğer kart seni zorlarsa daha basit bir şeyde çizebilirim. bunu daha önceden çizdiğim için paylaştım ve kart denendi.

yapmaya çalışıyorum bişeyler... teşekkür ederim verdiğin devre için benim istediğim devreye bir mikro işlemci osilatör ve transistör yetiyor tek yön motor çalıştırmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…