Pic ile telefon araması yaptırma

baba23

Üye
Katılım
4 Nis 2009
Mesajlar
360
Puanları
1
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.Forumdaki kıymetli ustalarıma ve kardeşlerime sormak istediğim bir sorum var.Ben pic'le bir telefon arama uygulaması yapmak istiyorum.Fakat telefon ile arama konusunda yaptığım araştırmalar neticesinde kafamda bir çok soru işaret var.Mesela telefon hattı ile bir cep telefonunu nasıl aratabiliriz? Bana tecrübeleriniz doğrultusunda birazcık yol gösterirseniz çok makbul olacak :) Şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 
pic ile dtmf üretebilirsiniz,ancak bu üreteceginiz sinyaller mükemmel olmayacaktır onun yerine hazır telefon arama entegreleri var.pic ile komut girerek(seri yada parelel) telefon arama islemi yaptırabilirsiniz.yanlıs hatırlamaıyorsam entegrenin kodu ht9200 idi.cep teloefonu veya herhangibir numarayayı arama arasında bir fark yoktur.önemli olan cihazın kullanacagı hattın cep telefonunu aramaya acık olması.
 
mt8880 hem alıcı hemde vericidir. 3.57mhz kristal ile çalışır. telefon hattınızı köprü diot ile girerseniz daha iyi olacaktır.
 
Birde bu dtmf tonları arayacağımız numaraların ses sinyalı olarak karşılığı değil mi?
 
Bizim öğretmen böyle bir şey yapmıştı.Heralde seri olarak haberleştiriliyor.Pic ile telefon data kablosu Pic'in rx tx ucuna giriyor.Ama kodu biraz zor çok uğraştı öğretmen ama sonun da başardı.:)Kodunu bulabilirsem paylaşırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,063
Mesajlar
922,945
Kullanıcılar
451,344
Son üye
sezgin12

Yeni konular

Geri
Üst