Pic ile uzaklık sensörünün kullanılması - yardım

mstfmrt

Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
74
Puanları
1
Arkadaşlar tam olarak yapmaya çalıştığım ve öğrenmek istediğim şey şu.yapmaya çlıştığım şeyde bi magnetic alan oluşuyo ve o magnetic alan içerisinde siz bi cisim düşünün (aklınıza her ne gelirse top,kalem vb..) bu cisim her zaman 1cm ve 2cm uzaklık arawsında olmalı fazla olmamalı.bunu sensör kullanarak nasıl halledebilirim?.ayrıca nasıl bi sensör kullanmalıyım? ve adı nedir bu sensörün?
------------------
Tabi PIC ten bahsediyorum bu arada.
 
Son düzenleme:
ultrasonic mesafe ölçerler war orada ultrasonic alıcı ve verici var vericiden ses dalgası gönderiliyor alıcıya ses dalgası gelene kadar bekleniyor aradaki zaman timer ile saydırılıp zaman hesabı yapılıyor. ama 1cm gibi bir mesafede pic' in hassasiyeti yeter mi garanti veremem denemen lazım
 
İlk olarak teşekkürler sayın NAKİİ.Fakat ben bu ultrasonic mesafe ölçer dediğiniz şeyle cismin konumu arasındaki bağlantıyı nasıl kuracağımı anlamadım...bu ne işe yarıyo cismin konumunu mu belirliyo.TİMER la saydırdığımzda ne oluyo?...teşekkürler..
------------------
ayrıca konuya ilgisi ve bilgisi olan arkadşlar lütfen cvplarını esirgemesinler.BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR..teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleme:
bir cismin belirli bir mesafeye olan uzaklığını algılamak istiyorsun diye algıladım yanlış anlamadıysam. eğer öyle bişey istiyorsan bu sistem işini görür.
 
peki bu cihazın devre semesını nasıl bulabılırzı arkadaslar bana cok degıl 50 yada 30 mt olcsun yeterlı
saygılarımla
 
galıba buralara sadece dekor olsun dıye yazılıyo bazı seyler ılgılenen hıc yok galıba
 


galıba buralara sadece dekor olsun dıye yazılıyo bazı seyler ılgılenen hıc yok galıba


Yardımcı olmak isterdim fakat tarifinizden açıkçası ben fazla birşey anlamadım.
Daha net bir şekilde hatta gerekirse bir çizim ile ne yapmak istediğinizi açıklamanız, sitem etmekten daha yararlı olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…