PIC & Pnömatik

Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
40
pnömatik olayına baya yabancıyım fakat pic programlamada baya iddalıyım üniverstedeki tezimde ikisini birlikte kullanıcam programı yazmada sıkıntı yok fakat devresini çizmekte sıkıntı yaşıyorum hatta hiç anlamadım bile diyebilirim. en basit hali ile bana bir devre şeması gösteririseniz çok memnun kalırım tez e bu şema olmadan başlayamıyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

TEŞEKKÜRLER.
 
Pic de iddialı biri , basitce , ledyaksöndür yapar çıkışına bir opto coupler koyar sonrada bir power mosfet ile ya da triac ile pnomatik elemanı kontrol eder.

Pnomatik ile ilgili bir çok bilgi forum sayfalarından bulunabilir.
 
teşekkürler hocam varsa elinizde şema daha faydalı olur.
 
İşin içinde pic varsa , kontrol edilecek eleman ve özellikleri belli değilse , konusu ve yazılımı olmadan , şeması nasıl olacak ?
 
Yukarıda bahsettiğiniz basit devrenin şemasından bahsetmiştim ben. Örnek olarak görsem benim için yeterli.
 
Şimdi gücenme ama gayet net anlatılıyor bu elemanları bağlayacağından eminim.
Yoksa işin zor.
Hangi okul, hangi bölüm ?
 
karabük üniversitesi metal öğretmenliği :) ne alaka diyebilirsiniz ama liseden bilgisayar(donanım) bölümü mezunuyum ve pic le alakamı kesmedim sayılır hep bir merak olmuştur. o yüzden de tez i değişik bir konu aldım. pnömatik de içeriyor aslında plc ile yapayı isterdim fakat onu da tam olarak bilmiyorum o yüzden pic ile yapacağım. bu yardımınızdan dolayı size çok teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,388
Kullanıcılar
451,591
Son üye
karaca001

Yeni konular

Geri
Üst