"bir konu kafamda bazı sorular var mesela her yazdığımız program kod her pic de çalışırmı ? " Aslında sorduğunuz sorunun birebir aynısı forumda sorulmuştu ama nerede kim sordu hatırlamıyorum. Başlangıçta merak edilen aslında merak edilmesi gerekmeyen bir sorudur. Her pic için yazılan programlar çoğunlukla birbirinden farklıdır, ama bu fark bazen çok büyük bazen çok küçüktür, assembler için örnek verecek olursam 16f serisi için yazdığınız program 18f serisinde çalışmaz, 16f serisininde çoğunda çalışmaz yalnız 16f serisi için pic tanımlaması ve pinlerin tanımlamasını değiştirdiğinizde çoğunda çalışır hale gelir, durum şöyle kullandığınız temel taşlar aynıdır fakat taşların yeri bazen değiştirilmelidirki uyum sağlansın, benim bu konudaki cevabım yetersiz olur asıl cevap pic programlamayı bir pic için detaylarıyla öğrendiğinizde kendiliğinden gelir, ben canlı örneğini kendimden vereyim 16f877a için program yazıyordum okulda DSPIC30F2010 ile ilgili ders aldım 16f877a 8 bitlik dspıc 16 bitlik md.ler 16f de 35 komut ile program yazılıyor, dspicte 150 komut var, 16f 40 pinli, dspic 28 pinli, ve aralarında aslında dağlar kadar fark var ama ben 16f ten dspic e geçerken zorlandımmı hayır, mantık aynı olduğundan ve bir pici tamamen tanıdığımdan diğerindede işlerin nasıl yürüdüğünü hemen çözdüm, sizde bir pici tamamen öğrenirseniz istediğiniz bir pic için program yazmanın hiçte zor olmadığını göreceksiniz.