Pic programlama kartlari

Feridun

Üye
Katılım
4 Ağu 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaŞlar. benim birkac sorum olacak. biri su :

***** bu pic programlama kartlari pic i programlarken mclr ucuna +12 v veriyormus.seri portla bu kolaylikla saglanabiliyormus. bu yuzden usb - rs232 dÖnÜŞtÜrÜcÜler ; seri portla ÇaliŞan pic programlama kartlarinda ise yaramiyormus. peki o zaman hazir usb li programlama kartlari bunu nasil sagliyor. usb cikislari +5v degilmi ?

***** diger bir soru : benim seri portla calisan bir proglamlama kartim var. ama laptop kullandigim icin bu karttan yararlanamiyorum. bu karti kullanmam icin ne yapmaliyim?

***** diger bir soru : pic programlamanin mantigi ne. yani sadece mclr ucuna +12v verip pic i programlanmaya hazir hale getirmek programlama icin yeterli olmasa gerek. mesela basit bir pic icin (16f84) proglama karti devre semasi nasil hazirlanir. pic e data giris cikisi nasil olur.

***** ilgilenen arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.
 
*boost converter ile 13 V'a yükseltiliyor
**dönüştürücüler var ama 13 V üretemezler. Yani ille kullanacaksan,seri portu olan bir bilgisayar lazım
***senkron seri iletişimle..(vdd-vss-vpp-data-clock)
 
5 volttan 12.5 Volt üretmek için charge-pump mantığı kullanılır. Osilatör ile (arada diyot var) kondansatör yüklenir, yüklenen kondansatör bir diyot üzerinden bir başka kondansatörü yükler, ... Bu işi kolayca yapan regüle çıkış veren malzemeler var. mc34063 gibi.

Programlama işi rb6 ve rb7 bacaklarından data/clock haberleşme ile yapılır. mclr bacağının 12.5 volta çekilmesi ile pic programlanma moduna geçer. Yani b6 ve b7 bacaklarından gelen bilgilere göre işlem yapar. Data/Clock ile programlanan bir çok MCU vardır ve elinizdeki programlayıcı, uygun yazılım ile bir çoğunu programlayabilir. 16F84 programlayıcısı diye bir tabir eskiden kullanılırdı (eskiden sadece 16F84 var iken). MCU'ların programming datasheetleri vardır. Orada detaylı olarak anlatılıyor programlama işlemi.

seri programlayıcında 12.5 volt için harici besleme yapman gerekir. Kullandığın JDM programlayıcı'nın dışardan besleme yapılan çeşitleri var. şemasını internetten bulabilirsin.
 
programlama kartları çok piyasada. bunların bilgisayarlara tanıtılması gibi ufak sorunlarda var ama en çok kullanılan tipleri mesela bu çok amaçlı olnalar var. hem daha iyi olur.
 
kardeş pıckit 2 smd entegreleri programlayabiliyor mu
 
smd dip QFP PLCCkılıfların programlaması farketmez. Önemli olan dogru ayarkları tutturmak :)
 
bu kartdan almak lazım kendımız yapabılırmıyız
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,803
Mesajlar
930,239
Kullanıcılar
452,605
Son üye
mehmet-azaplar

Yeni konular

Geri
Üst