Pic Programlamaya nasıl başlamalıyım?

Seu

Üye
Katılım
14 Ara 2013
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
29
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, makina mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Pic programlama öğrenmek istiyorum. Nasıl başlamalıyım, hangi programlar gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Selamun Aleyküm
Makina Mühendisliği gibi temel bir mühendislikten yine mühendisliğin diğer bir temeli olan elektronik ile alakalanmak güzel sonuçlar için bir adım olur inşAllah(c.c.) Hangi üniversitedir bilmiyorum ama bu gidişi bir "Çap" takip edebilir. Aldığı doğru bilgilere önem gösterenler başarı yolunda önde olmaya yakındırlar.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/serbest-konular/85325-super-muhendis.html hakkında fikirler verebilirsin. https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-yardimlasma/41834-makina-muhendisleri/sayfa4.html için de elektronik vb alanlar ile ilgili kurulabilen bağlantılardan bahsedebilirsin.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...rogramlama-ogrenmek-istiyorum.html#post518542 başlığında kendim ve bazı üyelerin aynı konuda fikirleri bulunmakta. Makina mühendisliğinde okutulan Pascal vb bilgisayar program mantığına benzer biçimde pic programının yazma mantığını bilmek gerekmekte. Pic i yüklemek için hazırlanan program yazısı Microcode Studio programına yazılır(ve ya yazılmışsa yapıştırılır). Uzmanlarının ve deneyimlilerinin daha iyi açıklayabildiği biçimde (yanılmıyorsam) pic e bu program yüklemeyi yapar. Yükleme için genellikle usb den bağlantılı yükleme kartı kullanılır. Proteus gibi programlarda sanal olarak devre elemanları seçilerek devre kurulabilmekte ve devre elemanlarından pic e yükleme yapılarak devre denenebilmektedir.
Başarılar dileriz.
 
Tepkiler: Seu
Ne yazıkki çapa başvuramadım, 1.dönem 2,15 2.dönem 3,07 ortalama vardı fakat ortlama 2,72 yı gecemediğinden başvuramadım. Sakaryada okuyorum. Sağolun ilginiz için.
 
Rica ederiz..
Bir kısım zamandan sonra cevap gelmesi, bu ortamların ileriye yönelik yapısını düşündürüp yakın zamanda forumda mevzu olan bilginin son kullanma tarihinin olmadığını anımsatmış olsa gerek...
Çap için 2. sınıf sonunda da başvurulabiliyordu, dönem arası ne durumdadır incelemek gerekir. Bazen üniversiteler arası şartlar/kabuller değişebiliyor ve çoğu zaman ortalıkta geçerli olmayan bilgiler kulaktan kulağa dolaşabiliyor. Gerek ortalama gereksinimlerini ve gerekse bu tip gereksinimlerin başvuru yapmış adaylar arasında ne durumda olduğunu (yani şartları sağlayan aday olmaması halinde olanlar içinde mi tercih yapıldığını) yerine göre farklı üniversitelere de danışarak araştırmak gerekir.
Bir Makine Mühendisi adayının elektronik biliminin dünyasıyla da buluşması temennisiyle,
Başarılar dileriz.
 
Sağolun hocam da hem diğer mühendisliğn dersleri ve onun için 2 sene daha okumak istemiyorum açıkcası. Robotik üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum. Hayırlısı.
 
Önce kolaydan başla kısa sürede C ye geç.
Kolay dediğim şöyle yazım dili kolay olmalı yani basic anlatım çok iyi olmalı yani halk dili , bunun için internette ETE olarak bilinern Erol Tahit Erdal ın şlahane anlatımı ve sitesi "etepic" , bu şekilde pic leri öğrenirken aynı zamandaş çalışalan örneklerde yapmaya başlayabilirsin.
Pic basic pro eski ve gelişmemiş bir dil örneğin virgüllü sayılarda ( float ) anlarsın.
Ama temel konusu olmayan için ideal başlangıçtır.
ETE hocanın ( kendisi aslen kimya mühendisi ) derslerini internetde paylaşıyorduk ama artık kendisi sayfa açtı orada bulabilirsin.
Sonra kısa sürede C ye geç .
Bununda kısa ve kolay yolu yukarıda önerilen kitaptır.
https://www.altaskitap.com/CCS-C-Ile-PIC-Programlama,PR-37.html
Hani olurda çok çalışır ve ilerlersen zaten temel C yi yalayıp yutman gerektiğini çözmüş ve yapmış olursun.
O zaman geri dön ve bizim gibi garibanların elinden tut.

Şimdilik pic programlama için temel bilgilerin bunlar ve donanım için pickit3 adlı pic mcu üreticinin programlayıcısını kullan başkasına bakma.
İyi yapılmış clone ler olabilir.
Mesela :

http://expkits.com/smagaza/test-programlama-cihazlari/PICKIT3#.U95B2XmKBQI

Programcılar günümüz elektronik endüstrisi sayesinde kısa sürede kendilerini elektronikçi sanırlar , sakın böyle bir hataya düşme.
Temel elektronik bilgileri kesinlikle öğren.
Öğreninceye kadar acemiler için hazırlanmış deney setlerini kullan.
Çalışan bir şeyler yapmak iyi bir itici güçtür.

Daha sığ ama kısa bir yol için anahtar kelimen " arduino "

C öğrenirsen tüm mcu lar ile çalışabilirsin pic ile sınırlı kalmazsın.
Tabii birde pc yi işin içine katacaksan C# - visual studio , ama C bilen için zaten kolay iş....

Robotik üzerine y.l. yapmak isteyen için yol yöntem forumlarda vakit kaybetmek değil , işi bilen tanınan kurumsallaşmış bir kaynaktan C öğrenmektir kurstur yani , diğerleri arkasından gelir.
 
Hocam forumlarda vakit kaybetmiyorum zaten, farkındaysan binde bir bakıyorum. Yazılıma yatkınım zaten. Zamanında PHP HTML dilleriyle uğraşıyordum. C diline direk C++ dan başladım onun öncesinde MATLAB le uğraşıyordum o yüzden göz aşinalığı vardı. Zaten çok benzer. C++ bitince C# çalışcam. Ondan sonra elektronik bilgimi arttırmak için bişeyler yapıcam. İlginiz için teşekkürler.
 
Rica ederiz
Elektronik ve mekaniğin derin birlikteliğinde herhangi birisi için "diğer" sözü uzak olsa gerek...
Çap programında 1. sınıf dersleri (2.sınıfın da belki bir kısmı) verilmiyor. Kalan dersler de direk zaman ile değil bitirmekle sorumluların bitirebildiği süre ile sabit. Nasıl bölümünü erken bitirebilenler oluyorsa bu kısım dersleri de erken ve ya zamanında gecikmeden bitirebilenler olsa gerek. Ek bir mühendisliğin getirisi iyi düşünülmelidir.
Diğer taraftan yüksek lisans da 2 sene civarında (ki o da muhattabının ilgisi/başarısı vb ile alakalı). Yüksek lisans ile uzamış bir bölümün aynı anda devam etmesinde bir mahsur var mı bilmiyorum ama hiçbir zaman gelişim için sınır koymak istemeyiz.
Başarılar dileriz.
 





Ek olarak günümüz robotiği makine değil elektronik değil programcıların konusudur.
Temel eğitimi programcılık olup kendini çok iyi eğitmişlerin yani...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…