PIC18F4550 Usb HID Lcd & Led Uygulaması (CCS C)

tmcone

Üye
Katılım
27 Nis 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Bu uygulama Usb HID sınıfı kullanmaktadır. Hid sınıfının en önemli özeliklerinden birisi harici sürücü yüklemenize gerek olmamasıdır; sistem tarafından otomatik yükleme gerçekleştirilir. Basit bir LED ya da Lcd uygulaması gibi gözükse de gerek pic tarafındaki usb konfigurasyonu gerekse de Pc programı ele alınırsa önceki uygulamalarımdan daha karmaşıktır. Bu sınıf kullanılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır ; ilgili bilgilere usb spesifikasyonlarından ulaşabilirsiniz.

Sınıf: HID Generic
PC Program: Visual C++ 2005
Derleyici: CCS C

Vidyo:
ScreenToaster - PIC 18F4550 UsbHID LCD&LCD Demo by tmcone Screencast
 

Ekli dosyalar

  • UsbHID.rar
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,703
Uyari: Pic kodunda paket boyutlarını 64 olarak değiştirin. Aşağıdaki gibi olacak:

byte gelen_paket[64];
byte gond_paket[64];

...
usb_get_packet(UcNokta1, gelen_paket, 64);

...
if(usb_put_packet(UcNokta1, gond_paket, 64, USB_DTS_TOGGLE))
 
Hocam merhabalar.Birşey sorucaktım.Denediniz mi siz bunu.birde bu şekilde pic devre üzerindeykende tekrar programlayabiliyor muyuz?sanırım link de bir sorun var inmiyor dosya çünkü.İlginize teşşekürler,iyi çalışmalar
 
dosyayı indirdim sorun yok..Hocam sabırsızlıkla o cevabınızı vermenizi bekliyorum:)..iyi günler
 
Evet, denenmiş bir uygulamadır. Vusb pinine 470nf lık kondansator bağlamayı unutmayın. Bir de CPU 48 Mhzde iken bazı Lcd ler çalışmayabilir ;4 Mhzde denerseniz sorun çıkmaz. Konfig aşağıdaki gibi olacak (4 Mhz kristal için):

#fuses XT,USBDIV,PLL1,PUT,CPUDIV1,VREGEN,NOWDT,NOLVP,NOMCLR
#use delay(clock=4000000)
 
Teşekkürler,benim bu seneki tezim bu,inş. yapabilirim..Birde şeyi sormuştum..pici devreden çıkarmadan tekrar devre üzerinde programlayabilirmuyuz.
 
hocam bu sorunun cevabı gerçekten benim için çok önemli,benim branşım daha çok yazılım üzerine bilgisayar.Tezim elektrnik olunca biraz hüsrana uğradım..eğer pici hiç devreden çıkarmadan pic'e yazılım atabiliyorsak(yeni programlayıcı kullanmadan) o zamann başlıcam inş...bekliyorum cevanızı..
 
...eğer pici hiç devreden çıkarmadan pic'e yazılım atabiliyorsak(yeni programlayıcı kullanmadan) o zamann başlıcam inş...bekliyorum cevanızı..
O zaman bootloader kullanacaksınız. Bootloader bir kere yüklendikten sonra, seri port üzerinden yazılım yükleyebilirsiniz. Benim tercihim en pratik olan tiny bootloader. 18F4550 için gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra bootloaderi derleyip (belki de hazır vardır, bakmanız lazım) bir kere programlayıcı ile yükledikten sonra programlayıcı ile işiniz biter (program alanının en sonunda 200 byte kaynak tükettiği için programınız en fazla program alanı - 200 byte kadar olmalı)

Microchip, colt vs. bootloaderleri var. Ama onları kullanmak için kendi programınızda bootloader'in kullandığı alanı program hafızasında rezerve ettirmeniz gerekir ki derleyiciniz o alanı kullanmasın. Tiny de böyle bir durum yok.
 
Zaten ilk pice programı programlayıcı ile atıcam,sonra değiştirmek istediğimde ise,pici devreden sökmeden içindeki yazılımı değiştirebilmem önemli.tabi bunu yaparkende usb veri iletişimini kullanıcam..örnek bu projede olduğu gibi..
 
Benim tezimdede zaten pici ilk programlarken programlayıcıyla yazılımı atıcam(1 defaya mahsus) sonrasında ise,pici devreden çıkarmadan picin içindeki yazılımı istediğim zaman değiştirebilmek.Tabi bunuda yaparken usb veri iletişimini kullanıcaz.örnek bu projede olduğu gibi..
Bu projenin denendiğini söyledi arkadaş ama işte benim sıkıntım ise pici yeniden programlamak..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,774
Mesajlar
929,975
Kullanıcılar
452,538
Son üye
sezai_komurcu

Yeni konular

Geri
Üst