Aslında yukarıdaki wdt yöntemi benim hiç hoşuma gitmedi, sizin yöntem eğer boşta pin varsa daha kullanışlı ve kolay, akılda soru işaretide birakmıyor, belki reset için low da tutma süresi yetmeyebilir gibi bir soru akla gelebilir ama buda eğer transistör sürerek mclr yi low a çekiyorsak kullandığımız pinin reset durumuna ve dc electrical charectristic bölümünde reset için mclr low süresine bakarak doğrulanabilir. Ben asm ile yazıyorum, yazdığım çok uzun programlarda var ve ne zaman nerede ne kadar kalacağı kullancıya bağlı bu durumda wdt yi sıfırlamak biraz daha zorlaşıyor, benim için kullanışsız yani. Aslında ( clrf PCLATH > goto 00H ) deyip program başında kullanılan tüm ram değişkenlerini sifirlamak eğer yeterli geliyorsa daha kolay bir çözüm. Şuanda bir sd kart okuyucu programı yazıyorum, program başlangıcında sorunlar var henüz net olarak problemin kaynağını bulamadım ama birkaç defa reset atınca kendine geliyor, benimde oradan ilgimi çekti reset atma, ama benim problemi resetle değil esas kaynağını bulup düzeltmekle gidermem gerekiyor.