Pic'ler Manyetik Alandandan Bu Kadar Çok Mu Etkileniyor???

R.K

Üye
Katılım
29 May 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
44
İyi çalışmalar arkadaşlar. Pic ile yaptığım bir devreden bahsetmek istiyorum. Arızalı bir dişçi koltuğu için pic programladım. Fakat pic kendi kendine bazı çıkışlardan sinyal veriyor. İşin garibi sadece dişçi koltuğundaki ayak pedalına basıp hava bobini çekince bunlar oluyor. Pic çıkışları ULN2004 de bağlı. Çıkışlar pull-down dirençleri ile şaseye çekiliyor. Girişlerde pull-down dirençleri ile şaseye çekiliyor. Denemediğim sadece 1 şey kaldı. Girişleri değillemek yani girişleri pull-up dirençleri ile +Vcc ye çekicem butonlara basınca girişler sıfıra çekilecek. Pull-down direçlerini 4.7K kullanıyorum sizce değer uygun mu? Sorunun PIC'ten olduğunu denemek için PIC'ten ULN2004'e giden bağlantıları çıkarıyorum aynı şeyi deniyorum röle kartı nomal çalışıyor. Ne zaman ki PIC bağlanıyor ve ayak pedalına basıyorum çıkışlar yine sapıtıyor. Röleleri tek tek butonlardan da sorunsuz çektiriyorum fakat bobin çekince işlet değişiyor. Sorunun beslemeden de olabileceğini düşündüm ve pic ile röle kartına ayrı ayrı beslemele verdim ve elektriksel olarak yalıttım. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar sizde manyetik alanla ilgili hiç sorun yaşadınız mı şimdiye kadar?
 
PİC'in besleme voltajı ayaklarına en yakın yere 100 yada 220 mikrofarat 10-16 volt bir elektrolitik kondansatör bağlayarak denemenizi tavsiye ederim.
 
Besleme devresi yeterince kaliteli çıkışında 7805 var ve pic besleme uçları arasında 100nF kondansatörde var. Sorunun beslemeden olduğunu düşünmüyorum çünkü son olarakta 9V pilin çıkışına 7805 bağlayarak denedim sonuç yine aynı...
 
Pull down dirençleri için genelde 4.7Kohm kullanılır orada bir sorun yok bence.

Ben de röle ile sorun yaşamıştım. Sadece iki hattı birleştirmek için kullandım röleyi. Fakat pic tabanlı bir kontroldü. Sorunumun çözümünü iki besleme hattını fabrisio'nun da verdiği linkteki anlatımı gibi ayırdım ve ayrı 7805 kullandım. Böylece sorunum çözüldü.

Umarım yararı olur çalışmalarına.
 
Bobin uçlarına ters diyot bağlarsan problemin çözülebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…