PICyazılımı PIC içine yüklenince hangi sırayla işlenir

güvenç

Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
88
Puanları
1
Herhangi bir PIC yazılımı PIC'e yüklendiğinde program yukarıdan aşağıya doğru
okunur en alttaki satır okunduktan sonra tekrar yukarıdan aşağıya doğru okumaya devam eder mi?Yni yukarıdan aşağıya okuma işlemi periyodik olarak olur mu?Yoksa tek seferlik mi olur?
 
İlk önce #işareti ile tanımlanmış makrolar işlenir, sonra yukarıdan aşağı tüm kodlar (kesmeler hariç) işlenmeye başlar. Eğer kod işlenirken örneğin a=a+b*c; gibi bir işlem yapılırken b*c hesaplandıktan hemen sonra bir kesme gelirse anında o kesmeye gidip oradaki işlemleri hallettikten sonra hesap işlemi kaldığı yerden yani toplama işleminden devam eder. Eğer sonsuz döngü "while(true) veya while(1)" kullanmamışsan program sonuna geldiğinde, yeniden enerji verilene kadar bir daha geri dönmez.
 
Yazılan program derleyiciler ile hex koda dönüştürülür. programlama cihazı bu hex kodda yer alan bilgileri pic flash belleğine bu dosyadaki adres bilgilerine göre yükler. belleğin neresini kullanacağınıza siz program yazarken belirtirsiniz.
 
slm arkadaşlar siteye yeni üye oldum
pic 16f 819 kart okuyucu yazılımı nasıl bulurum veye nasıl yüklerim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…