PID NERDEN BAŞLAMALAYIM

butcher

Üye
Arkadaşlar yeni bir işe başladım ve firma termik santral işi içinde ve otomasyon kısmım 0 a yakın ben elek&elekronik mezunuyum PID öğrenmek istiyorum nerden başlamam lazım kursu varmıdır. Tek başına PID bilmek otomasyon için yeterlimidir. s-700 gibi programar görüyorum forumda bununla ilintili mi anladınız işte kendimi ciddi manada geliştirmek istiyorum. forumda epey dolaştım ama nerden başlamam noktasında , nokta atışı yaparmısınız.

Pid diyorsunuz S7-200 diyorsunuz anlamadım. Amacınız PID kontrolör öğrenip birşeyler mi yapmak yoksa otomasyon konusunda kendinizi geliştirmek mi istiyorsunuz(plc vs.) s7-200 dediğiniz siemens plc modelidir.

PID ileri seviye sayılabilecek bir kontrol konusudur. Önce temel kumanda, dijital elektronik ve programlama mantığını öğrenmeniz gerekir.

Merhabalar
Kimyasal üretim yapmayı planladığımız tesis için kontrol sistemi üzerinde araştırma yapıyorum. Sıcaklık, debi ve derişim ölçümü için PID denetleyici ile PLC veya mikro denetleyici bağlantısı kurma üzerine soru işaretlerim var. Kurmam gereken sistemde vanalara bağlı aktüatör, PID, motor sürücü hakkında yönlendirmelerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…