pikselmi ölmüş ?

Kanal geçerken farkettim pikselmi ölmüş bir şekilde duzelirmi ?

Lcd ekranlarda eğer bu resim görüntüden anlaşılmıyor ama bu bir piksel ise ve normalde olması gereken şu an siyah olması gerekirken bu piksel yeşil ise buna 'hot piksel' deniyor. Yani sönmüyor. O piksel yada ona ait transistör arızalı sürekli yanık kalıyor.

Bunun tersi olsa idi o piksel yanması gerekirken yanmasaydı buna ölü piksel yani tepki vermeyen piksele ölü piksel deniyor.

Düzelme şansı yok diye biliyorum. Servislerdeki bazı programlayıcılarla o pikseli kapatabiliyorlar diye biliyorum ama emin değilim. Tek piksel hareketli görüntüde pek fark edilmez ama insanı rahatsız eder bilirim.

Garantisi bitmemişse servise götürün. Kullanıcı hatası yoksa paneli değiştirmeleri gerekir. Belki tv yi bile yenilerler zaten nerdeyse panel fiyatı=tv fiyatı

Hocam ilginçtir yayında hiç belli olmuyor bir kanal geçerken belli oda cok dikkatli bakarsan led tv 3d UE46ES7000 modeli

Dediğim gibi hareketli görüntüde bu pikselin yan pikselleri benzer ısıklar yaydığında belli olmaz.

Teknik servise gittiğinde lcd paneli test için siyah ekran beyaz ekran ve renkleri oluşturan diğer renkleri tek tek göndererek her rengi ayrı ayrı test ederler. Bu test sonucunda ölü piksel yada canlı hot piksel varmı ortaya çıkar. Ancak sizin yaptığınız test siyah ekranda ortaya çıkıyor. Canlı renklerde ayırt etmeniz mümkün değil.

Sizde şöyle yapabilirsiniz. Basit bir test için tv yi bilgisayara bağlayıp paint te 3 ana renk bir siyah birde beyaz belge oluşturup kaydedin. Bunu windows resim görüntüleyici ile açıp tam eranda slayt görünümünde açın. Bu anda tüm ekranı boyamış olacaksınız. Bu durumda tam siyah olanda dikkatlice bakın. Tabi diğer renkleride kontrol edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Bu bir kusurdur. Eğer garantiniz devam ediyor ise servise başvurmanızı öneririm.

Cevap için teşekkürler sıkışmış pikselmis nasil sıkıştıysa artık umarım düzelir kendi

İlk defa duyuyorum nasıl oluyormuş merak ettim ? Umarım geçer ( ama hiç ihtimal vermiyorum )

Şans işi gibi birşey heralde ben denedim 10-20 dkda birsey ifade etmedi bezle silsemmi bastırarak ?
Çok az kuvvet uygulayarak deneyebilirsiniz. Eğer o pikseli süren transistörde arıza yoksa hafif bir kuvvet uygulayarak düzeltme şansınız olabilir . Ancak fazla bastırmamaya gayret edin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…