pikselmi ölmüş ?

Çok az kuvvet uygulayarak deneyebilirsiniz. Eğer o pikseli süren transistörde arıza yoksa hafif bir kuvvet uygulayarak düzeltme şansınız olabilir . Ancak fazla bastırmamaya gayret edin.

Dediğinizi uyguluycam da tek biryere gelmiyor diğer pikseller zarar görürmü ona uygularken ?

Çok az kuvvet uygulayarak deneyebilirsiniz. Eğer o pikseli süren transistörde arıza yoksa hafif bir kuvvet uygulayarak düzeltme şansınız olabilir . Ancak fazla bastırmamaya gayret edin.

Yarin ona bir bakıyim dun hafif deydirdim değişen birşey olmadi yarın hayırlısı umarim sorunu cozerim.

Lcd ekranlarda eğer bu resim görüntüden anlaşılmıyor ama bu bir piksel ise ve normalde olması gereken şu an siyah olması gerekirken bu piksel yeşil ise buna 'hot piksel' deniyor. Yani sönmüyor. O piksel yada ona ait transistör arızalı sürekli yanık kalıyor.

Bunun tersi olsa idi o piksel yanması gerekirken yanmasaydı buna ölü piksel yani tepki vermeyen piksele ölü piksel deniyor.

Düzelme şansı yok diye biliyorum. Servislerdeki bazı programlayıcılarla o pikseli kapatabiliyorlar diye biliyorum ama emin değilim. Tek piksel hareketli görüntüde pek fark edilmez ama insanı rahatsız eder bilirim.
oyle bilr olsa piksel kspandiginda olu piksel olacak. yanlis mi?

Ne yaptıysam düzelmedi daha uğraşmadım Ekran çizilmesin diye yapcak birşey yok :S

Forum istatistikleri

Konular
130,063
Kullanıcılar
453,044
Son üye
alicigdem

Yeni konular

Geri