Pil ile çalışan lambaları adaptör ile çalıştırmak

BgraOzer

Üye
Merhabalar.
Elimde 4 adet ufak duvar süsü var.
Her biri 3 adet LR44 pil ile çalışıyor.
Elimde bir tanede 12v 2A adaptör var.
Bu duvar süslerini birbirine paralel bağlasam bu adaptörle kullanabilirmiyim acaba ?
Deneme amaçlı bağladım normal çalışıyor fakat uzun süre kullanımda veya 5-10 dk sonra ısınıp yanma vs. durumu olurmu. Adaptör yüksek kalırmı.
Bilgi verirseniz sevinirim.

Piller seri takılıyor. 1 tanesine 3 adet.
Aynısından 4 adet var. Hepsini birbirine bağlamak istiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250821_184723.webp
    47.9 KB · Görüntüleme: 9
Piller seri takılıyor. 1 tanesine 3 adet.
Aynısından 4 adet var. Hepsini birbirine bağlamak istiyorum.
yani 4,5 volt ile çalışıyorlar, doğru mu anladım. o resimde sadece dışını görüyoruz, pillerin sıralamasını değil. tabanında etiket filan yok mu?

Evet 4.5 volt ile çalışıyor. Üzerinde herhangi bir etiketi açıklaması vs. yok maalesef.

Evet 4.5 volt ile çalışıyor. Üzerinde herhangi bir etiketi açıklaması vs. yok maalesef.
bak şimdi güzel insan, 4,5 volt ile çalışan bu güzel şişe amcaları, fazla kafayı buldurmadan 5 voltluk adaptör ile çalıştırabilirsin. pilin amper değerini hesaba katarsak 5 volt, 2 amperlik bir adaptör hepsini çalıştırır. kolay gelsin.

5 volt 2a adaptör ile 4 şişeyi birden birbirine bağlayarak çalıştırabilirmiyim doğrumu anladım. Yoksa her biri içinmi 5v 2a olmalı.

5 volt 2a adaptör ile 4 şişeyi birden birbirine bağlayarak çalıştırabilirmiyim doğrumu anladım. Yoksa her biri içinmi 5v 2a olmalı.
güzel insan o dört şişe kötü yola düşmeden 5 volt 2 amperlik (hatta 1,5 amperlik) bir adaptör ile rahat rahat çalışabilir. ve dahi hani evlerde genelde olur ya, dursun lazım olur kutusu, varsa içine bir bakın belki 4,5 volt adaptör bile bulabilirsiniz. voltaj düşümünü çok dert etmiyorum. 4 şişe yan yana duracak değil herhalde. ama araları 4-5 metre gibi ayrık olacaksa hepsini ayrı adaptör ile beslemek daha sağlıklı olur. 0,5 amper bile kaldırır şişe başına.

Tamamdır üstat hakkını helal et. Şişelerin başına birşey gelmeden halledeyim o zaman Teşekkür ederim.

Tamamdır üstat hakkını helal et. Şişelerin başına birşey gelmeden halledeyim o zaman Teşekkür ederim.
güzel insan, şişeler önemlidir, lütfen gerekli özeni gösteriniz. rengarenk aydınlanmalarınız dileğiyle. mutlu zamanlarda size eşlik etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…