Merhaba Zeynel Bey,
Sorununuzu çözüme kavuşturabildiniz mi bilmiyorum ama eğer hala bir çözüm bulamadıysanız birkaç kelamda ben edeyim belki yardımcı olabilirim.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz alet
"Fisher Price Çift Yönlü Otomatik Sallanan Mini Beşik" ve yine ürünü internetten incelediğim kadarı ile pilleri yerleştirdiğiniz kapak aksamında herhangi bir garanti etiketi göremedim. Kapağı açarken yırtılacak bir kağıt (vb garanti etiketi) birşey yok ise en sağlıklısı 4 bilemediniz 6 vidayı söküp kapağını açmanıza bakar. Zira sökemem derseniz de bu tarz pil yuvalarındaki amaç ihtiyaç olan enerjiyi pil sayısı ve seri bağlantı ile sağlamak olup pilin ebatları da cihazın çekeceği enerji ile doğru orantılıdır. Yani sizin cihazın ortalama 3-4 kg lık bir bebek salladığını var sayar isek bu salınım hareketini ne 1.5 nede 3v (verimli olarak) karşılayamayacaktır. Üreticide bunu 6v (- ve + toleransı vardır muhakkak) ve uzun süre dayanabilmesi için D boy pil ile sağlamıştır. Cihazınızın seri bağlanmış piller ile çalıştığında hem fikiriz ve aratştırdığım kadarıyla 5v telefon şarj cihazları ile çalıştıranlar bile mevcut.
Yapmanız gereken varsa ayarlı bir adaptörünüz yada 5-6v luk bir güç kaynağınız, + ve - kutupları (beşik açık konumdayken) düz olarak pil yuvasındaki + ve - başlarına değdirerek deneyiniz. Bu şekilde tespit ederek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Bahsettiğim şekli aşağıda sizin resim üzerinde gösterdim. Buna göre dört farklı şekilde deneyeceksiniz. Hangisinde cihaz faaliyete geçer ise o uçlar sizin aradığınız kutuplardır.
Ekli dosyayı görüntüle 33626