Pil ile Sallanan Beşiğe Adaptör Takmak

Dediginize gore 4 pili ayni anda takmadan calismiyorsa sistem 6 voltta calisiyor demektir.

Led trafosu olarak satilan 5 volt 2-3 amperlik kucuk trafolar isinizi gorur dusuncesindeyim. Ince ayarla 6 voltu yakalar yakalamasa bile 5.5 voltta yine calisir dusuncesindeyim.
öncelikle bana zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkürler bende led trafosu var ama hangi uclara bağlıyacam nasıl olacak beni daha iyi aydınlatırsanız :)

öncelikle bana zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkürler bende led trafosu var ama hangi uclara bağlıyacam nasıl olacak beni daha iyi aydınlatırsanız :)

Hangi uclar oldugunu ya deneyerek bulacaksiniz yada icini acip arti ve eksi kutuplari tesbit edip birer kablo cikarip bunu trafoya baglayacaksiniz.

Disardan test ederken yayli olan uclara eksi verip diger duz uclara arti vererek hangi uclar oldugunu deneyerek bulabilirsiniz.

Not lrd trafosu 5 voltluk olmali genelde piyasada 12 voltluk olanlari var. Bundan baglarsaniz yanabilir cihaz yanmazsa bile iki kati hizli sallar asiri isinir.

ALLAH ( C.C) razı olsun sıkıntımı gidermek için cevap veren milletimden kim ne derse desin ülkemi seviyorum herkes yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor
Yaylı olan kısımlar ekidir diğerleri artı dır.6 volt luk bir adaptör bulun ve bu adaptörün eksi ve artısını tespit edin varsa bir ölçü aletiyle bunu yapın veya komşunuzdan veya çevernizde bir elektrikçiden işyerinizdeki elektrikçi de yardım eder sonra eksi ucunu yaylı kısıma geçici bağlayın artı ucunuda diğer tarafa geçici olarak bağlayın beşik çalışana kadar hem artının yerini hemde eksinin yerini değiştiriniz.Doğru uçları bulunca kabloları oraya lehimleyin aksi takdirde gevşek bağlantı olacak ve kablonuz ve hatta cihazınız yanabilir arızalana bilir kolay gelsin

Pil yuvasına bakınca ikişer pil seri onlarda birbirine paralel gibi geldi. Yani 3v. Hatta hepsi paralel bağlı çıkarsa şaşırma. Çunku bu beşik nereden baksan 5-6kg ağırlığı sallıyor. Bu da ciddi bir akım ihtiyacı demektir özellikle ilk hareket anında. İyice emin olmak için pil yuvasının kapağını kırmadan açma imkanın varsa içindeki metal bağlantıların resmini at.

kapağın remini cekip koyun. pardon resim varmış.

kapaktaki uçları kısa devre ölçümü yapın.

artı ve eksileri. yani yay olanları ve olmayanları. yaylı ve yaysız olanlar birbirine kısa devre olanları tespit edin. 3 tanesi peşi sıra birbirine kısa devredir büyük ihtimal. yani bir yay bir yaysız uc kısa devre olmalı.

aynı şekilde aşağıdada yani pillerin koyulduğu yerdede ölçümü yapın.

hiç birine kısa devre olmayanlar yaylı olan eksi yaysız olan artıdır. oraya 6 volt adaptör bağlayın.

Şarjlı pil alarak çözüm yapabilirsiniz ya da mecburen tornavidayı alarak dikkatli şekilde söküp bağlantıyı anladıktan sonra ihtiyacınız olan adaptörü temin edersiniz böylece pil sorunundan kurtulabilirsiniz.

Merhaba Zeynel Bey,
Sorununuzu çözüme kavuşturabildiniz mi bilmiyorum ama eğer hala bir çözüm bulamadıysanız birkaç kelamda ben edeyim belki yardımcı olabilirim.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz alet "Fisher Price Çift Yönlü Otomatik Sallanan Mini Beşik" ve yine ürünü internetten incelediğim kadarı ile pilleri yerleştirdiğiniz kapak aksamında herhangi bir garanti etiketi göremedim. Kapağı açarken yırtılacak bir kağıt (vb garanti etiketi) birşey yok ise en sağlıklısı 4 bilemediniz 6 vidayı söküp kapağını açmanıza bakar. Zira sökemem derseniz de bu tarz pil yuvalarındaki amaç ihtiyaç olan enerjiyi pil sayısı ve seri bağlantı ile sağlamak olup pilin ebatları da cihazın çekeceği enerji ile doğru orantılıdır. Yani sizin cihazın ortalama 3-4 kg lık bir bebek salladığını var sayar isek bu salınım hareketini ne 1.5 nede 3v (verimli olarak) karşılayamayacaktır. Üreticide bunu 6v (- ve + toleransı vardır muhakkak) ve uzun süre dayanabilmesi için D boy pil ile sağlamıştır. Cihazınızın seri bağlanmış piller ile çalıştığında hem fikiriz ve aratştırdığım kadarıyla 5v telefon şarj cihazları ile çalıştıranlar bile mevcut.
Yapmanız gereken varsa ayarlı bir adaptörünüz yada 5-6v luk bir güç kaynağınız, + ve - kutupları (beşik açık konumdayken) düz olarak pil yuvasındaki + ve - başlarına değdirerek deneyiniz. Bu şekilde tespit ederek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Bahsettiğim şekli aşağıda sizin resim üzerinde gösterdim. Buna göre dört farklı şekilde deneyeceksiniz. Hangisinde cihaz faaliyete geçer ise o uçlar sizin aradığınız kutuplardır.
upload_2016-8-1_10-15-23.png

Merhaba Zeynel Bey,
Sorununuzu çözüme kavuşturabildiniz mi bilmiyorum ama eğer hala bir çözüm bulamadıysanız birkaç kelamda ben edeyim belki yardımcı olabilirim.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz alet "Fisher Price Çift Yönlü Otomatik Sallanan Mini Beşik" ve yine ürünü internetten incelediğim kadarı ile pilleri yerleştirdiğiniz kapak aksamında herhangi bir garanti etiketi göremedim. Kapağı açarken yırtılacak bir kağıt (vb garanti etiketi) birşey yok ise en sağlıklısı 4 bilemediniz 6 vidayı söküp kapağını açmanıza bakar. Zira sökemem derseniz de bu tarz pil yuvalarındaki amaç ihtiyaç olan enerjiyi pil sayısı ve seri bağlantı ile sağlamak olup pilin ebatları da cihazın çekeceği enerji ile doğru orantılıdır. Yani sizin cihazın ortalama 3-4 kg lık bir bebek salladığını var sayar isek bu salınım hareketini ne 1.5 nede 3v (verimli olarak) karşılayamayacaktır. Üreticide bunu 6v (- ve + toleransı vardır muhakkak) ve uzun süre dayanabilmesi için D boy pil ile sağlamıştır. Cihazınızın seri bağlanmış piller ile çalıştığında hem fikiriz ve aratştırdığım kadarıyla 5v telefon şarj cihazları ile çalıştıranlar bile mevcut.
Yapmanız gereken varsa ayarlı bir adaptörünüz yada 5-6v luk bir güç kaynağınız, + ve - kutupları (beşik açık konumdayken) düz olarak pil yuvasındaki + ve - başlarına değdirerek deneyiniz. Bu şekilde tespit ederek sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Bahsettiğim şekli aşağıda sizin resim üzerinde gösterdim. Buna göre dört farklı şekilde deneyeceksiniz. Hangisinde cihaz faaliyete geçer ise o uçlar sizin aradığınız kutuplardır.
Ekli dosyayı görüntüle 33626
IMG_0891.JPG

Forum istatistikleri

Konular
129,828
Kullanıcılar
452,654
Son üye
krmgrbz78
Geri