Pil Punta projesi tavsiye

koraycannn

Üye
Merhabalar. Elimde bit pazarından aldığım bir tane eski tip kontrol kalemi var. Ben bunu çok değiştirmeden orjinal bir pil punta makinesine dönüştürmek istiyorum. Mesela punta attığımda ampuller yansın vs. Kontrol kartının lcd ekranı şeffaf yerde olsun gibi düşüncelerim var ama makine çok ufak. Değerli yorum ve tavsiyelerini nizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250828_215801.webp
    18.1 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250828_215641.webp
    54 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250828_215612.webp
    131.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20250828_215607.webp
    144.3 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250828_215554.webp
    166.4 KB · Görüntüleme: 28
Kablolar fazla ince, direnci yüksek olur ve iyi bir punta için geçmesi gereken akım geçmez. Pil punta makinalarında kullanılan kablolar çok daha kalın oluyor. Örnek kablo aşağıda, çapı 7 mm gibi. Senin kablonun çapı muhtemelen 0.3 mm gibidir.

ah be güzel insan, hayaller paris hilton, ford çeker 40-50 ton. pil punta demek, nokta kaynak demek. elektrikle kaynak demek yüksek amper demek, yüksek amper demek 6 okkalı kablo demek. bu arada güç kaynağını saymıyorum. hani çaktırmadan akü bile kullansan bak bakalım kaç amper değerde güce dayanıyor/veriyor. birazcık gazoz ağacı olur, o da bu mevsimde yetişmiyor.

Son düzenleme:
Punta kaynak şeması.
Kaynak trafosu olarak;
Mikro dalga fırın trafosunun sekonder kısmı kullanılacak.

Etkileşim kasmak için yapılmış kendin yap projelerindeki gibi her şey keşke kolay olsa. Adam pilden punta cihazı yapıyor
Yetmiyor 5v adaptörü 12 volta çıkarıyor. Keşke bu kadar kolay olsa. 12v adaptör amper olarak öleceği için anca led yakar. Pille yapılan punta ise hem çok tehlikeli hem o kadar güçlü değil, cacık diyeyim ki zaten işe de yaramaz. Tık aldı mı adam? milyon abone? gerisi boş.
Bu elindeki şeyle olmaz o iş. 1 kere trafo şart. Mikrodalga fırınlarda bulunan trafo ile yapılan dıy projeleri gerçek gerisi boş iş.

ustam çalışan bir çok çeşit punta kaynak denemesi yaptık ama hepsi trafoluydu. burada sıkıntı kapasitörlerin 25 volt olması. benim için yüksek bir voltaj. trafoda 2-3-4 volt gibi bir değer görüyoruz ama amper olayı çok yüksek. 6,3 volt kapasitör olsaydı bana daha mantıklı gelirdi. bunu denemediğim için bir şey diyemeyeceğim. bunlar benim kişisel görüşlerim. benim kafa böyle çalışıyor.

Zaten tamamı belli değil. Muhtemelen 12 volt bir besleme ile kapasitörler seri ampul üzerinden dolduruluyor. İşe yarayıp yaramayacağına emin olamadım.

okuduklarımdan anladığım oradaki ampül (değişik versiyonlarını da gördüm) anlık vuruş için kullanılıyor.

bu arada 2,7 volt kapasitörde gördüm, bilmiyorum belki süper kap dedikleridir. ama deşarj süresi uzun olduğu için kullanışlı olmayabilir.

Son düzenleme:
Olabilir de... Pek kullanışlı değil. 10-15 punta da bir tekrar tekrar şarj etmek gerekli.
İlk zamanlar benim de resimdeki kapasitörler ( punta da etkilidir) ilgimi çekmişti.

Aldım kullanamadım ( memnun kalmadım)
Onun yerine Punta cihazı yaptım. Cihazda Punta süresinin ayarlanması kolaylık. Kondansatör doldur/boşalt derdi yok.
Netice de Süper kapasitörü kullanamadım.
Belki kullanışlı bulanlar vardır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…