Merhabalar. Elimde fotodaki bozuk pil vardı. Bunun üzerindeki devreyi söktüm, sanırım bu bir koruma devresi. Ben bu devreyi nasıl kullanabilirim? 18650 pili güvenli şarj etmek için kullanabilir miyim? Teşekkürler.
Merhaba, 18650 gibi 3,7 V pil şarj etmek için kullanılır. Ama bir alıcı ile birlikte kullanıldığında yük akımı yönünden kaç amper verir bilemem. Motorlu olmayan düşük akım çeken alıcılar ile bir sıkıntı olmaz
Merhabalar. Elimde fotodaki bozuk pil vardı. Bunun üzerindeki devreyi söktüm, sanırım bu bir koruma devresi. Ben bu devreyi nasıl kullanabilirim? 18650 pili güvenli şarj etmek için kullanabilir miyim? Teşekkürler.
Sevgili ustam; bu devre kartı lityum-iyon pil şarjında kullanılamaz ve bu konuda bir işe yarayamaz diye biliyorum. Çünkü sadece lityum-iyon pilin aşırı deşarjını önlemek için tek olan lityum pile tümleşiktir. Şarj için ise 2S, 3S, 4S BMS (dengelenmiş şarjlı) gibi 2, 3 veya 4 lityum pili seri halde şarj eden lityum-iyon BMS şarj modülleri (devre kartları) vardır, güvenli şarj ve tek pil için TP 4056 şarj modülünü kullanın. Bu minik kartın ise şarjda değil tekil pille akuple olup sadece aşırı deşarjını (patlama veya yanma riski için) önleyip kesebilmede koruma fonksiyonu vardır. Bu amacı dışında pil şarjında bir işe yarayamaz, kısacası aşırı deşarj koruma devresidir, pili şarj etme devresi değildir. Kolay gelsin.