Plaka Okuyabilme

sinan__

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
148
Puanları
1
Arkadaşlar kurum girişine takılacak kamera ile giren cıkan aracın kayıdını yapmak istiyoruz.Bu sistem profosyonel plaka okuma sistemi olmayacak.Sadece güvenlik kamerası ve dvr cihazı ile kayıt yapılıp gerektıgınde o görüntü cd ye aktarılacak lakin güvenlik kameraları plaka okuma sistemindeki kameralar kadar donanımlı olmadığı için tam anlamıyla olmayacak sanırım.Bir tane pixus kamera ve sony marka lens taktım 3-5 metreden anca okuyabiliyor ki kamera gündüz 700 tvl gece ise 800 tvl oluyor,yani piyasada bulunanların en iyilerinden sayılır.Mantıken kamerayı 1 yada 1,5 metre yüksekliğe takmm lazım ve odak ayarını dar tutmam lazım ki plakaya odaklansın...Çözüm bu,fakat başka bi çözüm yada kamera tavsiyesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 

Sayın sinan__ merhaba ,

Hangi kamerayı takarsan tak , 6-60 mm lens ile çok uzak olmamak kaydı ile çok güzel bir şekilde plaka okuyabilirsin .Tabi bu gündüz için geçerli Gece ise ortamı biraz aydınlatmak lazım .


Kolay gelsin.
 
Arastırdım ama pek anlayamadım salim bey.Bu 6-60 ile 5-50 nin arasındaki fark nedir?
 
Arastırdım ama pek anlayamadım salim bey.Bu 6-60 ile 5-50 nin arasındaki fark nedir?

sinan___ bey merhaba ,

Lensler arası farklılıklar aşağıdaki gibidir.
6-60

Yatay Görüş Alanı Açısı : 5-42º
Dikey Görüş Açısı : 4-32º

5-50

Yatay Görüş Alanı Açısı : 5.7-52.7º
Dikey Görüş Açısı : 4.3-39.6º
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…