plc çevrim süresini artırma işlemi nasıl yapılır ?

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
özel bir işlem için s7 400 bi plc'nin çevrim süresini artırmak istiyorum. yani plc yavaş çalıssın ıstıyorum. bunu nasıl yapabilirim yada yapabilirmiyim ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu ne yapmak istediğinle alakalı. Normalde PLC'nin komple çevrim süresi ile oynanmaz. Cyclic Interrupt blokları ile iş çözülür. OB35 gibi.
 
basit bir işlem yapıyorum aslında tüm girişleri çıkışlara bagladım(digital input output ) test amaclı , tüm kanallarımın calıssıp calısmadıgını gormek ıstıroyum. fakat ışıklar cok hızlı akıyo yavaşlatma imkanım var mı acaba ?
 
Söz konusu çıkışların Byte adreslerine 255 yazarsan her byte aktif olur. Bu durumda tüm çıkışların setlenir.

Örnek : QB1=255
ya da 16 output için QW1=65535

Bu durumda 16 output da setlenir.
 
sn. fluke yanlıs aktardım sorunumu galıba anlatıym ben sıstemı bır dıgıtal ınput ve outputu yanyana bagladım. sonra her bır cıkısımı ınputa gırdım. yanı her outputa cıkıs verdıgımde bır ınputun yandıgını gorucem ve gırıs aldıgımı anlıcam calıstıgına okey verıcem. bu sekılde bırbırının ter kontagını koyarak ısıklar yukarıdan asagıya dogru akıcak . bı ısık kaydırma ornegı gıbı dusunun. fakat programın cevrım suresı kısa oldugu ıcın ısıkları hıc sonmuyomus gıbı goruyorum cok hızlı.. ben teker teker akmasını ıstıyorum programın. bunu yapmanın bır yolu var mıdır ?
sımdıden tesekkur ederım.
 
zaman rölesi yada tımer kullanacaksın.o zaman ışıkların akışını görürsün.
 
shift register ile çıkış bit verisini 1 bit sağa veya sola kaydırırsan olur. (1 zaman tikini register tetikleyicisi olarak kullanabilirsin)
Kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,629
Kullanıcılar
451,070
Son üye
oguzhanciller

Yeni konular

Geri
Üst