plc üzerine çalışanlar lütfen bilgi verin.

arkadaşım sana tavsiye benim firmamda allen bradley plcleri özlellikle kullanılır rockwell firmasına ait olup dünyada simensin tek rakibir. simensten kaliteli fakat pahalıdır. türkiye piyasasına girdiler ve bu plc dalında yeterince yetişmiş insan olmadığından rahat ve paralı iiş bulabilirsin ayrıca Scada sistemi ise factory talk programı çok kolaydır. ama simens türkiyede çoğunlukta olduğundan heryerde karşına çıkacaktır bunuda bilmende fayda var zaten bi tane öğrendiğinde gerisi kolay ve aynı gelir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
en yaygın kullanımı olan siemens dir fakat fiyat açısından her işin siemensle yada muadil diğer ürünlerle yapılması biraz zor yapılacak işe göre farklı markalar kullanabilirsin delta cimon tavsiye ederim hem sorunsuz hem kolay destek alabilirsin hemde kapasitelerine nazaran fiyatları süper
 
Siemens otomasyon sektöründeki payı tartışılmaz. Türkiyede ençok kullanılan PLC ler arasında ama Fiyat olarakda en pahalılarından. Bende bir Siemens kullanıcısıydım ama şimdi VIPA kullanıyorum ve gayet memnunum. Aynı programla programlanıyor ve görüntü olarakta benzer. fiyat olarak ise hem daha ucuz hemde daha kaliteli.
 
en kolay pLc Omron'dur benim kanaatıma Gore göz atmanda fayda var.
 

Sn. korsann;

Vipa PLC ile ilgili kanaatinize malesefki ben katılamaktayım. Daha önce yaşamış olduğum tecrübeler ile malesef bu kanaatim oluştu. Ama Siemens tabiki tartışılmaz derecede kullanışlı ve pahalıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…