Plc De Olabilecek Arıza Tipleri

Arkadaşlar ben otomasyonlu bir işletmede Scada operatörüyüm.kendim elektrik teknisyeniyim.zamanla biraz plc hakkında bilgi edindim.
Benim sorum şu.Arıza olduğunda ilgili FB den takip yapıyorum ama bu FB birden çok motorda kullanılmış ise ilk motoru görüyorum.istediğim 2. motor sadece bazen 1 sn 'liğine görünüyor.Ben Sadece 2.motoru nasıl takip edebilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
İ.Tandoğan Abi sana bir sorum var .Ben scada opt. olarak görev yapıyorum.Elektrik Teknisyeniyim.Ben bir arıza olduğunda ilgili FB den takip ediyorum önce sizin yazdığınız gibi Yalnız FB iki motor için kullanılmış ise ben ilk motoru görüyorum 2. motor ise bazen sadece 1 sn 'liğine görünüyor..Ben ikinci motorun timerlarını yada IO larını takip etmek için ne yapmam lazım bu FB de.
 
FB lerin data bloklarından takip edebilirsin.
 

özür dilerim mesajını yeni gördüm benden önce torex arkadaşım cevaplamış
 
Problem değil ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar birde benim Bir panom daha var.s7 200 e bağlı td200 OP var..TD 200 den OP hatası geliyor PLC ' ye.ben de MPI kablosunu çıkardım ve pano şalterini açıp kapadım.S7 200 problemsiz otomatik MOD çalışmaya devam etti ama TD 200 arızasını gidermemin bir yolu var mı ? Değiştirmem mi gerekiyor ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…