PLC den Okuyup Raporlama Yapmak İstiyorum

Tabiki Timuçin bey öncelikle yerli yazılımları kullanmalıyız ve kullanım için teşfik etmeliyiz bu konuda sizinle hemfikirim, yalnız yardım talebinde bulunan arkadaşın mesajından anladığım kadarı ile bir WinCC ve bir opc server almış veya elinde mevcut. Bu arkadaş sorunlarını biraz daha net anlatabilse mesela Sql tablomda şu alanlar var, şu kategoriye göre listelemek istiyoruz, şuns göre listeden veya arama sonucunda tablodan çekeceğim verileri yazdırmak isitiyorum gibi. ... Eğer dikkat ederseniz arkaş zaten kendisi yapmak istiyor.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
konu bayağı dağılmıs burada sanırım ben tekrar cevap aramak istiyorum 16 giriş 16 cıkış cimon plc miz var toz paketleme işi için bi program yazıyoruz ladder diyagramda her paketın yapılıs tarıhı kgsı sıstemın durma ve calısma zamanları plc ye kaydedılecek bu sekılde sıstemı nasıl yaparız?cevap için tesekkurler
 
Benzer bir işi Türk Yazılımı Win TR ile yaptım. Fultek firma ismi ve Salih Bey Sahibi. (Reklam ise reklam, bilgi ise bilgi, tecrübe ise tecrübe, fiyat ise fiyat nasıl kabul ederseniz)


2-3 sene oldu Scada ile raporlama yapıp tutkal sarfiyatını duruşları vs ölçmemiz gerekti PLC ve SCADA gerekiyordu..... Aslında çok uzun baştan sona scada gibi bir başlık ile yazmak gerekir.


Kısaca üretimi etkilemeden sadece raporlama yapmak yapmak istiyorsanız konuyu PLC içinde halletmeniz en mantıklısı. Bunun için de analog giriş ve bol bol matematik işlemini PLC ye yaptırmanız gerekiyor. (Siemens S7/200 yeterli oldu)


Daha sonra verileri PC ye (windows XP / yeni versiyonları 7 ile uyumlu) aktarıp (Ben deltanın İFD 8500'ü ile yapmışım). Scada ile verileri işleyip (win TR ile) matematiksel ve görsel raporlama aracı (kullandığım scada ile uyumlu olduğu için ben excel 2003 ile yaptım). Yazıcıdan rapor şeklinde çıkış veriyor.


Şimdi vardiya sonlarında operatör pc deki vardiya reset düğmesine basınca scada, plc den aldığı verileri excel ile işleyip rapor veriyor. Vardiya boyunca ne kadar tutkal kullanılmış, ne kadar talaş kullanılmış, ortalama kaç kilo basılmış ne kadar zaman da basılmış, ne kadar zaman durulmuş tüm bilgiler yazıcıdan çıkıyor. Ayrıca 1 kopyası da tarih ile birlikte pc de belgelerim de saklanıyor.
 

Ekli dosyalar

  • Ana Ekran1.jpg
    98.2 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…