Plc dursa bile açık olan aydınlatmanın sönmemesini istiyoruz.

Arkadaş Plcye hiç elleme. Acil durumlarda yanmasını istediğin lambaların kontaktörlerini çektiren çıkışlarına paralel bir acil stop butonu koy. Butonun altınada acil aydınlatma butonu yaz. Eğer plcye birşey olursa bu butona basarak lambaları yakabilirsin. Tabi bu dediğiminde açık noktaları var. Emniyet kategorisine göre düşük seviyeli. Kategoriyi yükseltmek için daha başka ilavelerde yapılabilir. Eğer merak ediyorsan devamını yazabilirim.
 
kafam karıştı iyice..

Hocam kafanız neye karıştı?
O kadar dardaysanız, gelip yapalım sevabına :)
Size iki ana alternatif sunduk.
1-yazılımla oynamak
2- Yazılıma dokunmamak.
Yazılımla oynarsanız, sayın tossun un önerdiği yol bence iyidir.
Ya da set-reset rölesi.

Yazılımla oynamayacağım derseniz, acil durum butunu iyidir. ya da darbe anahtarı, ya da set reset rölesi.
 
İkinci sayfayı okurken tam aklıma gelmişti ki tossun benden önce davranıp lafı ağzımdan aldı. Olay bu kadar basit, çünkü sadece elektrik kesintisi yada plc'nin off konuma geçmesi değil aranan şart. Arıza durumundan, PLC'nin zarar gördüğünden bahsediyor soruyu soran arkadaş ki; bu durumda tek çözüm tossun'un dediğidir.
 
Metro tünelini kazarken nasıl standartlar varsa, elektriği ve kumandası ile ilgili de yönetmelik ve standartlar olmalı yoksa göründüğü gibi herkes kendine göre bir çözüme gider veya forumlardan bilgi alarak kendine göre metro tüneli kazar.
 
kafam karıştı iyice..

aslında kafa karısacak bir durum yok

eğer acil aydınlatmadan bahsediyorsak onlar zaten sürekli açık olması gerekir dolayısı ile plc ile bir alakası yok.

eğer plc ye bağlı diğer aydınlatmadan bahsediyosak : plc ye bir sey olduğunda açık olan aydınlatmanın kapanmamasını istiyorsak bence en mantıklısı darbe akım rolesi kullanmaktır.plc devre dısı kaldığında son durumu ne ise o sekilde devam eder.
ayrıca bu rolelerere birde buton bağlarsan (plc ile paralel) plc kapandığında manuel olarak açıp kapatabilirsin. plc zarar gördüğünde açmak istediğin tüm linyeler için kullanabilrsin.

kolay gelsin
 
Aslında bu yontem sağlıklıdır. Zaten genelde PLC programlanırken PLC çalışıyormu yada istenilen şartlar oluştumu diye kontrol edilmesi gerekir. Bu şartlar sağlandıysa çıkış verir yada vermez. İstenilen tam olarak budur. Şartlar oluştuysa yani PLC herhangi bir nedenden stopa geçtiyse bizim lambalarımız yanmaya devam edecek ayrıca sonük olan lambalatda yanacaktır. Kolay gelsin.
 
slm arkadaş aydınlatma sisteminde kullanılan saatler var daha uygun

istediğin saate ayarlayıp kontrol edersin

okadar maliyete gerek yok

istediğin saat diliminde açıp kapatır
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
130,051
Mesajlar
932,536
Kullanıcılar
453,028
Son üye
burakacer

Yeni konular

Geri
Üst