PLC Eğitimi Hakkında Yardım Lütfen!

arıtmacı

Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Arkadaşlar uzun zamandır bu forumu takip ediyorum,demo yazılımları falan indirip çalıştırıyorum fakat bu iş yüz yüze eğitim almadan olmayacak anlaşılan. Şimdi ben plc eğitimi almak istiyorum. Çalıştığım yerde s7-400 var ben eğitim almaya nasıl başlamalıyım? Yani s7-200 eğitimi almak işimi görürmü? Nerde eğitim alabilirim? Hiç bir şey bilmiyorum gibi düşünün. Teşekkür ederim arkadaşlar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Nerede çalışıyorsunuz ve hangi şehirde?
 
merhaba;
normalde işletmeler çalışan personel için bir eğitim programı düzenler yada bir kursa gönderir.
Otomasyon ve Teknik personel için mesela SITRAIN siemensin eğitim programıdır.
bu tip kurslardan öğrenebilecegin gibi çeşitli eğitim setleri ile kendi kendine öğrenme metodunu da deneyebilirsiniz.
Siemens A.Ş. - Sitrain Endüstri Eğitimleri - Üst Menü - Kurslarımız


başka firmaların da düzenlemiş oldugu güzel eğitim programları mevcuttur.
iyi çalışmalar.

not:
s7 200 ile s7 400 arasında çok büyük bir fark var o yüzden s7 300/400 beraber anılırken
s7 200 ayrı tutulur.benim önerim: s7 300 ya da s7 400 eğitimi almalısın.
 
Uşak'ta çalışıyorum, arıtma tesisinde.
 
İnternette PLC eğitimi diye arattığınızda özel firmalar çıkıyor. 2005 Yılında Rockwell AB Plc ler için İstanbul Rockwell'de eğitim almıştım. Bayağı şey öğrendim ama o zamanlar eğitim kitleri yeterli değildi. Özel eğitim veren firmalar olsaydı belki daha iyi öğrenebilirdim.

Uşak'taki arıtma tesisini hangi firma işletiyor?
 
Belediye işletiyor, ayrıca bilgi veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. Benim dolu dolu bütün programları kapsayan bir blok eğitim almam gerekecek çünkü başka şehirde eğitim alacağım ve gelip gitmem zor olacak. Genelde hafta sonu kursları var buda benim için imkansız. Ben gerekirse başka şehirde 2 hafta konaklarım eğitimimi alırım.
 
Arkadaşlar sizlerin vermiş olduğu bütün sitelerdeki telefonları aradım mailler attım cevap alamadım.Biz sizi ararız diyorlar ne arayan var ne soran Geri zekalı olmayıp eğitim verebilecek bütün kişi yada kuruluşlara açığım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…