Hocam Yesil, Sari, Kirmizi tanımlarınız çıkışa nasıl ulaşıyor?...Ben Programı ST dilide codesys de oluşturdum!Her yigitin yogurt yemesi farklıdır. Bu benimki:
Kod:PROGRAM PLC_PRG VAR Fan_1: BOOL; Fan_2: BOOL; Fan_3: BOOL; Fan_4: BOOL; Yesil: BOOL; Sari: BOOL; Kirmizi: BOOL; Referans_Sonuc: BYTE; ... END_VAR ...
Şimdi oldu, teşekkür ederim. CCS C ile PicMicrolara program yazıyorum. Onda da değişkenlerimi bu şekilde bir portun bacakları ile ilişkilendiriyorum. Program yazma tekniğimiz benzermiş.Örnek yaptıgım icin yazılımdaki similasyonla olusturdum.
Cıkısa ulasması icin
Fan_1 AT %IX0.0 : BOOL;
Fan_2 AT %IX0.1 : BOOL;
Fan_3 AT %IX0.2 : BOOL;
Fan_4 AT %IX0.3 : BOOL;
Yesil AT %QX0.0: BOOL;
Sari AT %QX0.1 : BOOL;
Kirmizi AT %QX0.2 : BOOL;
Referans_Sonuc: BYTE;
Pascal bilgim var. O nedenle fazla zorluk çekmem tahmin ediyorum.ze_tr dil ile ilgili codesys yazılımı kullanan herhangi bir plc yazılımı kullanabilirsiniz.
öte yandan kullandıgı dil pascal tabanlıdır. Pascal biraz biraz bilen bu işi cözer.
Referans siteler
CoDeSys - the IEC 61131-3 programming system of automation engineering codesys sitesidir.
Bu adresde codesys targetsız yani tanımlı plc olmadan sadece yazılımı indirebilirsiniz.
http://www.frenzel-berg.de/download/software/codesys.exe
Not: Program icin lisans gerekmez. site software lisansız dagıtıyor.
Genelde code sys sistemlerde target önemlidir plc tanımını o yapar genelde lisans gerektirir. Ama lisansız dagıtanlarda var.
arkadasim yapmis olmaniz dogal bu forumda lise duzeyinde olan vede plc ye daha baslangic duzeyinde olan arkadaslarimizda var ve sizin degerli katkilariniza da bekliyorumbaşlangıç seviyesinde bir alıştırma, lisede yapmıştım hatırlıyorum =)
Peki bu dilde yazılan programlarda port (veya çıkış kanalı) güncellemeleri çevrim sonunda mı yapılıyor yoksa anlık mı? Yani bir çıkış kanalını set ettiğimde hemen o kanal çıkışı güncelleniyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?