Plc Gİbİ Pahali Otomasyon Cİhazlarinda Topraklamayi Nasil Yapmaliyiz ..?

general

Üye
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
38
arkadaslar bir adet plc'im topraklama yüzünden yanmıştı. servis bana topraklamadan voltaj geldiğin söylediler .bu yüzden de plc lere hiç topraklama bağlamıyorum .sizce bağlamam iyi mi kötümü .üstadlarımızdan yardım bekliyoruz..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
plc 'ye toprak bağlamalısın ,ama tesisatını iyi konrol etmelisin. panonda plc de enerji var ise kesinlikle enerji altında makinada kanak makinasının çalışmasına müsade etmemelisin,kaynak makinasıda plc ye zarar verir.yanmasına sebep olabilir.
 
ayrıca sahada plcnin etkileşimde olduğu başka enstrümanlar varsa onlarda da mutlaka gövde topraklaması yapılmalı.
 
PlC ve loadcell, encodr v.b gibi cihazların olduğu makınalarda kaynak yaparken makına enerjısıni kesmelı vede kesınlıkle, kaynak probu ve şase kablosunun çok yakın olması gerktiğini düşünmekteyım. Kaynak, şasenı tam alamazsa, gövdeye bağl c ihazların topraklama kabloları üzerinden şasesini bulmaya çalışacaktır vede o kablolarıda yakar. Birde, bize tavsiyeler; PLC kullanılan makınalarda panoya nötr iletkeninin bağlanmaması yönündedir..
 
plc vb. sistemlerin toprağı hep bir olmalıdır.fakat bilgi işlem vb. cihazlara alçak gerilim parafudrları kullanımalıdır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…