PLC ile elektrik kesintisi hesaplama

guner6073

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaslar bende, s7 300(312) ve s7-200(214)cpu var.Bu cpu yu kesintisiz güc kaynagi ile besleyip,dijital girise harici role ile sinyal verip,elektrik kesintisini saat dakika olarak kontrol edebilirmiyim.
Yardiminiz icin tesekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yapabilirsiniz tabii ki ama amacınız ne kadar süre ile kesinti olmuş bilgisini toplatmaksa bunun için plc lüks olur. MAkinaların ne kadar süre çalıştığını görmek için kullanılan çalışma saati alın, bunu da elektrik kesinlince kapanan bir kontak yardımıyla ups'den besleyin olsun bitsin.
 
Plc nin gercek zaman saatinden faydalanarak yapabilirsiniz
 
PLC leri kesintisiz güç kaynağına bağlamanıza gerek yok. Bırakın PLC nin de enerjisi kesilsin. PLC ye enerji ilk geldiğinde zamanı kaydedersiniz. Enerji olduğu sürece (PLC çalıştığı sürece ) zaman bilgisini sürekli olarak bir adrese (DB, VB) yazarsınız. Böylelikle enerji kesildiği andaki zamanı da kaydetmiş olursunuz.
 
verdigin bilgi icin tesekkürler,fakat ben bu islemi nasil yapacagimi bilmiyorum.PLC ye enerji ilk geldiğinde zamanı kaydedersiniz yazmissiniz.onu nasil yazacagim.Ben sabah ise geldigimde,aksam enerji kesildi ise,enerjinin kesilme ve gelme saatlerini kontrol etmem lazim.
tesekkürler
 
mail adresinizi verirseniz size S7-200 için basit bir örnek yazıp gönderebilirim. Ancak size göndereceğim örnek elektriğin son kesiliş ve geliş saatini gösterecektir. Birden fazla kesinti varsa programı geliştirmeniz gerekli. Sayaç kullanarak PLC her açıldığında zaman bilgilerini indexli olarak başka bir bellek adresine yazmanız gerek.

PLC nin saatini ayarlamayı unutmayın.
 

Ekli dosyalar

  • S7200ElektrikKesintiKayıt.JPG
    51 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
mailini bekliyorum ernesto.(***********@mynet.com)
tesekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…