plc ile igbt sürülür mü?

Katılım
24 Eyl 2007
Mesajlar
468
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar igbtnin karakteristiğini tam olarak bilmiyorum ama transistör çıkışlı plc ile pwm mantığı ile igbt sürülürmü acaba amacım rezistans gücünü yüzdesel olarak kontrol etmek şuan bu iş için özel yapılmış bir sürücü kartı kullanıyorum 0-10v ile pwm olarak sürüyor amacım kart yerine plc kullanıp igbtyi sürmek
 
arkadaşlar en azından igbt nasıl sürülür dikkat edilmesi gerekenler nelerdir bu konuda yardımcı olamazmısınız
 
igbt +15 volt ile iletime geçen ve 0 veya -4 veya -8 volt ile kesime giden gerilim kontrollü bir mosfettir.linear kullanım için kesinlikle uygun değildir.belirli bir frekansta anahtarlama yapmanız lazımdır.düşük frekanslar bu cihaz için uygun değildir,ısınma ve yanma sorunları yaratır.her igbt nin di/dt max gerilim max akım değerleri vardır buna dikkat ederek her şeye akım aktarabilirsiniz.ister direnç,ister bobin veya kondansatör.
 
üstadım teşekkür ederim bende bunu pwm için kullanacağım yani liner bi durum olmayacak
 
sürebilirsin.ıgbti driver hibritler var onlarla sür.bi sorun olmaz.ben 150 amper ve 220 volt kontrolü yapmıştım.
 
ben uygulamamda delta 14 ss cpu sunu kullanmıştım.pwm komutu olan plc lerin hepsi ile bu iş yapılabilir tabi uygulamadan uygulamaya değişir oda tasarımcının işi.
 
üstat bende 14ss kullanmayı düşünüyorum ama modülü tam bi göremedim nette bi dökümanı veya nereden temin edilir
 
direnç vs pwm ile gerilim kontrolü ve dolaylı olarak akım ve güç kontrolü yapılacaksa igbt kollektörüne dc gerilim uygulanmalıdır.ayrıca plc max pwm çıkış frekansıda önemlidir.örneğin standart sürücülerde min frekans ortalama 3 khzdir.eğer ac gerilimle direnç akım kontrolü yapılacaksa çift igbt ve + ve - periyod denetimi yapılmalıdır.50 hz de 10 ms yarı periyod zamanı.bir tür faz kontrol işinin plc ile yapılması.50 hz ac gerilimde plc yavaş kalabilir.ac kaynaktan geribesleme alıp senkronizasyon yapmak lazım.öyle olsa tristörlü reaktif güç kontrolünü plc ve igbt ile kolayca yapardık.yada invertörler.yavaş veya dc uygulamalar için belki bir tür dimmer yapılabilinir.oda igbt sürücü devre gerekir çünkü plc sadece kare dalga kaynağı olabilir.
 
hayat 3.5 ile 4 arasındadır ya 3.5 atarsın yada 4x4 yaşarsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…