plc ile kapasite ölçme

saygen

Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
40
plc ile kondansatör ölçebilirmiyim.Bu konuda bilgisi olan ustalardan yardım bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Nasıl bir uygulama için lazım merak ettim?
Kapasitenin o anki voltaj değerini analog girişten verir, gerekli aritmetik işlemleri yaparsan({[Max. V /Analog Çözünürlük]*Analog Değer} gibi) iş görür gibime geliyor. Burada hesaplamaları yaparken dikkat etmen gereken, kullandığın plc'nin analog veriyi nasıl bir yöntemle yazdığı.
 

İşyerimde bir test istasyonu yapmayı düşünüyorum.Küçük bir pcb üzerinde kondansatörler var.Bu pcb'ler başka yerde imal ediliyor.Kullanmadan önce testten geçirmem gerekiyor.Hatalı lehim, bozuk parça vs.sorunları plc ile test edip ayıklamak istiyorum.
 
Neden plc ile? Bu iş için plc çok maliyetli olur. Gerçi iş yerinde, daha doğrusu testleri yapacağın yerde çok fazla gürültü, toz, nem, ısı değişimi var mı bilmiyorum ama bu iş için yine de sanki adc birimi olan bir mikro devresi yeterli gibi. Nerdeyse 10 da birine mal edersin, çok profesyonel bir pcb kullanmayacaksan. Bu arada plc ile de olsa kapasitörlerin max gerilim ve akım değerleri önemli olabilir, sonuçta adc birimlerinin belli çalışma değerleri var.
 
Gturtle arkadaşım ilgine teşekkür ederim....
Pcb üzerinde 3 tane kondansatör var,başka birşey yok.Bunlarda SMD 5-10-100 nanofarad. sadece 1 tane hall-effect sensör bu pcb ye lehimleniyor.Kontrol noktası olarak 3 baglantı (+V,-V,Sinyal) ucu var.Plc kullanmak istememin sebebi başka testlerde yapmak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…