Plc ile scoreboard yapmak.

Katılım
9 Ağu 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var İki kişilik yariş için zaman ölçmem gerekiyor. Yarışçılar yerini alinca işik sistemi yeşile döner ve yarış bittiğinde pc de yada ekranda 1. ve 2. süreleri gözükür. yazılımda kronometre yok timer var onu kullanarak yapabilirmiyim. Yada kronometre oluşturabilirmiyim ölçüm (00.000) milisaniye olucak pc ye bi arayüz yapmam gerekiyor nasıl olucak. ve Büyük bir board var start noktasında ona süreyi nasıl yansıtırım twido soft kullanmayı düşünüyorum malzemeler var ama yazılım için fikir istiyorum ilginize teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ben herhangibir plcde kronometre görmedim. Belki bazı plclerde vardır bilemiyorum. İstediğiniz işi timer kullanarak yapabilirisiniz. Timerin zaman değerine yani PT değerine milisaniye bazında çok yüksek bir değer girin. Timer başladığında timerin anlık saydığı değeri takip edeceksiniz yani ET değerini. Yarış bittiğinde timer duracak ET değeri sıfır olmadan hemen bir değişkene kaydetmeniz lazım. Açıklayıcı bir şekilde anlatabildim mi bilmiyorum.

Ben sizin yerinizde olsam böyle bir devreyi pic ile yaparım. İnternette hazır bir devre vardır illaki. Hem daha ucuz hem daha kolay olur.
 
Hocam PIC rogramlamayi biliyosan yapmak istediklerini daha rahat yapabilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…