Bu işi plc değilde invertör ile yapsaniz daha kararli olur.
Gizli bir proje falan değilse ne yapmayı amaçliyorsunuz?
Krank milini düşünmüştüm ben motor ile tahrik ederek hareketi sağlayabilirim diye. Ancak 4000Hz=240000rpm yapıyor.Düşündüğünüz sekilde de yapılabilir veya bir dc motorun devrini kontrol ederek de yapılabilir.
Dc motor tablaya ekzantrik bir mekanizma ile bağlanıp devir ayari ile istenen frekans yakalanabilir.
Krank milini düşünmüştüm ben motor ile tahrik ederek hareketi sağlayabilirim diye. Ancak 4000Hz=240000rpm yapıyor.
Şimdi saniyede 4000 titreşim istiyorum. Bunun içinde 4000hz’e sahip bir sinüs sinyali kullanıyorum. Bobinli ve mıknatıslı bir tasarımla da oluşan manyetik alan kuvveti bana bu hareketi sağlıyor.(100mikron yukarı-100mikron aşağı)4000 hz nasil 24000 rpm yapiyor?
Tekrar teşekkür ederim daha önce duymamıştım. Yapacağımız cihaz yüksek frekanslı shaker olarak geçiyor. Böyle yüksek frekanslar için anladığım kadarıyla sürücü kullanmak daha sağlıklı olacak.Endustride seri imalatlarda kullanilan parça/malzeme dizici vibrasyon çanaklarini bilirmisiniz?O geldi akıma...bu vibrasyon bobinleri kendilerine özgü bir frekans/genlik invertorleri ile çalışırlar.Ve voltaj,frekans,genlik,acc,dec gibi ayarları vardir.belki işinizi gorebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 68365
Şimdi saniyede 4000 titreşim istiyorum. Bunun içinde 4000hz’e sahip bir sinüs sinyali kullanıyorum. Bobinli ve mıknatıslı bir tasarımla da oluşan manyetik alan kuvveti bana bu hareketi sağlıyor.(100mikron yukarı-100mikron aşağı)
Yani bir eksantrik tasarımı motorla birlikte kullanacaksam saniyede 4000 devri görmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bir tam tur döndüğünde yukarı-aşağı hareketi tamamlanıyor. Bunu da rpm’e dönüştürünce 240000rpm yapıyor.
Ekzantrik bir mil motora baglandiginda 1 devirde 1 darbe yapar. Bu konuyu bir kez daha dusunun. 4000 hz yani 4000 darbe icin de motorun 4000 devirde dönmesi yeterlidir.
Yazdığınız devir 240 000 devir cok uçuk bir rakam. Bu devri hala nasil hesapladınız anlayamadim.
Selenoid bobin yerine motor kullanımı bence hala daha kolay olacağı düşüncesindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?