PLC Kursuna gitmek mi yoksa kitaplardan yada izleyerek öğrenmek mi?

seferber

Üye
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
0
Yaş
48
YouTube da güzel bir PLC bağlantı şeması izledim. Bu ve benzeri bildiğiniz örnekler var mı. Bildiğiniz. Ben bu tarz videoların yaygınlaşmasını düşünüyorum, öğrenmenin böylelikle daha kolay olacağını düşünüyorum, bildiğiniz bu tarz eğitim CD leri videoları var mı?
Ben bu anlatımı çok beğendim.

PLC İzle Öğren Videolu Eğitim - YouTube
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ben plc kurslarını araştırmıştım bi ara. Fiyat olarak bana biraz yüksek gibi geldi. S7300 giriş seviyesi için 1000 tl civari bir ücreti vardı. Eğitim saat 10:00-17:00 arası 3gün sürüyor. bence bu tarz videolar ile de öğrenilir fakat bol bol pratik yapmak gerek.
 
döküman al ve internetten öğrenmen daha mantıklı.hem daha iyi kavrarsın.kurslar çok pahalı.istanbulda ankarada ücretsiz kurslar var.tabi buralarda ikamet ediyorsan araştır.
 
Temel seviyeyi SIEMENS ten almanızı tavsiye ederim. Makine Mühendisiyim, çekirdekten yetişme, işi bilen mühendislerle elektronik mühendisleriyle kursu aldım, onların bile öğrendikleri şeylere şaşırdıklarına şahit oldum. Temeli aldıktan sonra dökümanlarla ve video eğitimlerle üzerine koymanız daha mantıklı. Yoksa çok bocalarsınız.
 
insanın yapamayacağı sey yok ama önce kendin alt temelini kur sonra egitim al derim
 
simatic manager programı edin.Sİmülatörünün nasıl çalıştığını öğren ve bir kitap al. Hepsi bu kadar.( Tabii ki genel olarak PLC mantığının biliyorsan)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…