Nusyil Merhabalar;.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
MerhabaNusyil Merhabalar;
Böyle bir sistem için plc tarafında 1200 serisi bir plc işinizi görür,ancak laptop ekranından müdahele için teferruatlı bir Ekran isteniyor(trend,raporlama vs) ise scada veya op runtime lisans almanız gerekiyor, basit bir ekran iş görür düşünülürse ekonomik olması için c# üzerinden bir arayüz tasarlanıp plc ile haberleştirilerek çalıştırılabilir.
Saygılarımla
Selam. Arayüz nasıl olabilir? Yani rezistanstların durumu ,anlık ısıları ve on-off kontrolleri için nasıl bir çözüm olabilir? Yıllar önce Visual Basic 6.0 ile buton, görsel kontrol vb içeren birkaç program yazmıştım. Bu şekilde birşey de düşünmedim değil. VB 'de Mscomm modülü ile rs232 seri port kontrolü yapılıyor. Ancak uzun süre pratik yapmayınca unutuluyor haliyle. Acaba lisans gerektirmeyen , freeware bu şekilde universal bir scada programı var mıdır? Cevabınız için teşekkürler.Assambly biliyorsanız herhangibir microişlemci ve ethernet-rs232 dönüştürücü kullanarak basit bir devre ile kontrolü saglayabilirsiiniz.
Ben olsam bu projeyi bu şekilde hiçbir lisans ücreti vs gerekmeden bu şekilde yapardım.
Hatta ortam müsaitse kablosuz modem kullanarak wifi üzerinden bile kontrol saglayabilirsiniz.
Bu konuda dikkat edilmesi gereken tek konu güvenlik amaclı(kablo kopması,devrenin bozulması vs) yapılması gerekenlere dikkat etmek.
Assambly bilen birinin C veya C++ ögrenmesi oldukca basit,assambly ilede yapabilirsiniz ancak biraz C ögrenince niye ben bu kadar manyak bir dille ugraşmışım diye sonradan hayıflanırsınız.
ancak biraz C ögrenince niye ben bu kadar manyak bir dille ugraşmışım diye sonradan hayıflanırsınız.
Tekrar Merhaba. Bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Hiç yapmadım daha önce.En basiti microişlemci içerisine basit bir server yazılımı gömersiniz
herhangibir web sayfasını sag tıklatıp sayfa kaynagını göster dediginizde çıkan html dosyasını chip'in içine gömeceksiniz.Tekrar Merhaba. Bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorum. Hiç yapmadım daha önce.
Bu dediğiniz nasıl olacak? Hangi assembler ile yapılacak? Örneğin bir Atmega 2560 içine nasıl gömülür?herhangibir web sayfasını sag tıklatıp sayfa kaynagını göster dediginizde çıkan html dosyasını chip'in içine gömeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?