PLC proglmk. İçin Dizüstü Alacağım?

graski

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
162
Puanları
1
Yaş
39
Bir Dizüstü Bilgisayar alacağım.Programlama ve arıza tespit amaçlı.Mutlaka olsun dediğiniz bir donanım veya işte şu portu olsun vb. gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.Önerilerinize göre bir tane seçeceğim.Hatta marka tavsiyesi de olur.

Bir de Mobil çalışmalarda PLC 'ye bağlanmak için en iyi ve Ekonomik Bağlantı Protokolü hangisidir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Seri portu olursa senin artısı olur benim Laptopumda Seri port yok Usb/RS323 Dönüştürücü kullanıyorum. Seri Portu yok Fakat Fiyat / Performans açısında HP-Pavlion 64Bit bir Sistemleri incelemeni tavsiye ederim.
 
Evet gerçekten HP lerin bazı modellerinin Özelliklerine göre fiyatları uygun.Seri Port 'lu olanı var mı onuda bi araştırırım.Çok saol tavsiyen için.
 
Artık seri portlu laptop üretilmiyor diye biliyorum.PLC programlamak için alacağınız laptopda USB portu olması yeterli :)
 
Seri portu olursa senin artısı olur benim Laptopumda Seri port yok Usb/RS323 Dönüştürücü kullanıyorum. Seri Portu yok Fakat Fiyat / Performans açısında HP-Pavlion 64Bit bir Sistemleri incelemeni tavsiye ederim...

şu anki pıyasada yeni laptop ların coğu 64 bit ama senin kullanaçak olduğun proğramlar 32 bit dolayısıyla sen 64 bit işletim sistemi üzerine 32 bit proğram kuramassın...kursan dahi haberleşmeştiremessin...haberleştirsen dahi haberleşme hızları uyumlu olmaz... ve daha bir sürü problem

benim tavsiyem windows7 ultimate yada profesyonel işletim sistemi olsun 32 bit sistem türü ram 3 veya 4 gb (i5 4 işlemcili ) araman gereken temel unsurlar bvnlar olmalı ama ekran kartı vs... gibi donanımda olmalı birde işlemci kesınlıkle (INTEL)
 
Arkadaşlar Laptop aldım.Yalnız TOSHİBA yada HP değil. Fiyat & Performansı göz önüne alarak bu kararı verdim.

Acer : i5 işlemci - 4 GB Ram - 1GB Nvidia Ekran kartı - 500 GB Harddisk - Wİn 7 Home Premiıum x64 -- 1300 TL -- .Malesef Seri Port yok.Doğrusu diğer markalarda bu özellikler için oldukça fazla fiyat farkı var.

İşletim sistemi içinde XP Pro SP3 x86 ENG CD 'si var bende onu kuracağım.
Bu arada avatarımı değiştirdim.Pişti olduk Mehmed Ersoy 'la :).Hepinize çok teşekkür tavsiyeler için
 
Son düzenleme:
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,912
Mesajlar
921,628
Kullanıcılar
451,068
Son üye
FİLAMAN76

Yeni konular

Geri
Üst